PROLJETNI MAKEOVER ZIDOVA: 5 dobrih razloga zašto je bijela idealan odabir

Boja zidova ključan su element prilikom opremanja novog doma ili adaptacije postojećeg. Također, ovo je savršen način da osvježimo životni prostor nakon zime i sezone grijanja, ali i pripremimo svoj apartman što bolje za najam. Predlažemo bijelu boju za zidove i stropove, a u nastavku saznajte pet jakih aduta za ovaj odabir!

 

 

Dolazak proljeća u nama budi potrebu za promjenom životnog prostora. Jedna od povoljnijih opcija svakako je nova boja na zidovima, koju ionako trebamo redovito obnavljati kako bi dom izgledao uredno i održavano. Usput će nova boja osvježiti prostor. Isto vrijedi i za prostore koje zovemo privremeni domovi – vikendice i apartmani. A ako ih iznajmljujete, prvi dobar utisak gosti će steći upravo pogledom na čiste zidove.

Predlažemo da nova boja na zidovima bude bijela. Ona je najčešća opcija za zidove u interijeru i ima epitet klasika. Isto tako, najomiljenija je opcija dizajnera. Za odabir bijele doista postoji niz dobrih razloga koje vam u suradnji s Kauflandom donosimo u nastavku!


 

1. IZVRSNA BAZA

Budući da je bijela neutralna, a k tome i svijetla boja, ona je izvrsna kao baza u interijeru. Bijela pozadina izvrsno će istaknuti namještaj kao i detalje koje imate, ne samo na zidovima nego općenito u prostoriji. Dizajn, boja, oblik, materijal i tekstura sofe, kreveta, komode, police, kuhinjskog ormarića… svakako će više doći do izražaja na bijelome zidu i dobiti pažnju koju zaslužuje. Svi ti komadi, kao i detalji, sjajno izgledaju na čistoj, svijetloj pozadini.

Isto vrijedi i za one najmanje upadljive predmete – bijela će popraviti njihovu prosječnost. Bijela boja zida dobra je opcija i kada je namještaj također bijele boje. Tu može nastati problem stapanja boje zida s namještajem što ćete riješiti dodavanjem detalja u nekoj drugoj boji (ukrasni jastuci na bijeloj sofi, vaza ili lampa na bijeloj komodi, šarene korice knjiga i fascikli na polici…).

Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Darko Mihalić

2. ODOLIJEVA SVIM TRENDOVIMA

Činjenica da je neutralna, bijelu boju čini bezvremenskom. Bijela boja na zidovima odolijeva svim trendovima i uvijek će se dobro snaći u svakom prostoru. Koje god trendi elemente dodavali u svoj dom kako bi on bio atraktivniji i moderniji, s bijelom bojom zidova ne možete pogriješiti. Ona uvijek može ostati na zidu i biti i više nego prihvatljiva, bez obzira o kojem se trendu radi.

Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Darko Mihalić

 


3. LAKO SE KOMBINIRA SA SVIM BOJAMA. I STILOVIMA

Bijela boja zidova je transparentna i prilagodljiva tako da ju možete uključiti u svaki stil uređenja, čak i onaj kojem su svojstvene neke posve druge boje. Njih uvijek možete unijeti u prostor kroz komade namještaja, materijale, detalje, a bijela će se samo savršeno uklopiti. Od cijeloga spektra, bijela boja je najsvestranija!

Ne postoji boja koja ne bi bila dobra kombinacija s bijelom – bilo da je riječ o neutralnim bež, sivim ili crnim tonovima, jarkim bojama, pastelnim ili zemljanim nijansama. Odabir bijele na zidovima je izvrstan u slučaju kada ne želite riskirati, jer će uvijek dobro izgledati. Isto tako, ona je savršen saveznik kada želite ublažiti dominaciju neke tamne boje, kao i agresivnost koji znaju izazvati neke svijetle boje, naročito ako imaju sjajnu teksturu.

Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Darko Mihalić

 


4. ČINI INTERIJER VEĆIM, SVJETLIJIM I PROZRAČNIJIM

Jedan od velikih aduta, naročito za skučene i mračne prostore jest svojstvo da bijela vizualno povećava interijer i ostavlja dojam prostornosti. Bijela reflektira svjetlost tako da u prostor unosi više svjetla, čak i one uglove koji nisu izravno osvijetljeni.

Želite li da vaš dom ili neka prostorija izgleda veća, svjetlija ili pak prozračnija, bijela je pravo rješenje ne samo na zidovima nego i stropovima. Stoga je ona najčešći izbor za male stanove, prostore bez puno dnevne svjetlosti zbog malih dimenzija prozora, pozicije interijera s obzirom na strane svijeta kao i etažu (potkrovlje ili primjerice suteren).

Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Darko Mihalić

5. DONOSI ATMOSFERU SMIRENOSTI, ČISTOĆE I SLOBODE

Svaka boja u sebi nosi određenu atmosferu te utječe na naše raspoloženje. Bijela nosi samo pozitivne konotacije! Ona je simbol svjetlosti, jasnoće, čistoće, radosti, slobode i jednostavnosti, pa će to i unijeti u naš životni prostor. Želite li pročišćen prostor u kojem vlada smirenost, bijelom ćete to najbrže i najefektnije postići.

Bijela je zbog osjećaja čistoće kojeg nudi idealna za kupaonski i kuhinjski prostor. A kada poželite dodati svom životnom prostoru još neke emocije i raspoloženja, to ćete postići bojama koje ćete dodati bijeloj, kao i vrstama materijala i uzorcima.

Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Darko Mihalić

Nakon korisnih informacija, vrijeme je za nabavku bijele boje!

Tražite li bijelu boju kojom biste uljepšali svoj dom i postigli sve ove benefite ili pak obnovili dotrajale, ispucane, zamrljane ili pak posivjele zidove, potražite Euro Farbe boju koju možete nabaviti u svakoj poslovnici Kauflanda.

Želite li dodatno obnoviti i osvježiti svoj dom ili apartman raznim korisnim detaljima, pogledajte i ostatak ponude u Kafulandovom novom neprehrambenom katalogu SEZONA JE PRED NAMA. Pozivamo vas i da se prijavite se na nagradni natječaj dizajnerice Mirjane Mikulec i Kauflanda na Instagram profilu @mirjana_mikulec. Sve što trebate učiniti od 18. do 31. ožujka je:

  1. objaviti na svojem IG profilu fotografiju interijera na kojoj se vidi bar jedan proizvod iz aktualne ponude Kaufland kataloga SEZONA JE PRED NAMA
  2. označite IG @Mirjana_Mikulec, kao i IG @kauflandhrvatska
  3. zapratiti IG @Mirjana_Mikulec i @kauflandhrvatska

Dizajnerica Mrjana Mikulec će izabrati 3 sretna dobitnika s najkreativnijim fotografijama koje čeka online savjetovanje njenog studija za uređenje interijera, kao i poklon paket iznenađenja Kauflanda i Mirjana Mikulec interijera. Detaljnije informacije oko nagradnog natječaja saznajte OVDJE.

 


PROMO

Komentari