Vikend projekt: izradite konzolni stolić od drvenih kutija koji će odgovarati baš svakom prostoru

Novi prijedlog stiže iz Bauhausove radionice. InDizajn tim predlaže da vikend posvetite izradi konzolnog stolića od drvenih kutija. Što se materijala tiče, ne treba nabaviti puno toga, tek dvije drvene kutije, nogice za stol, ljepilo i boju za drvo.

Konzole, odnosno uske i visoke stoliće najčešće možemo pronaći u hodnicima jer ne zauzimaju previše mjesta, a idealni su za ostavljanje sitnica poput ključeva i novčanika ili vaze sa cvijećem. Budući da su male površine, idealne su za male stanove ili sobe manje kvadrature pa možemo reći da je ovakav praktičan komad namještaj idealan gdje god ga postavili.

INDIZAJN

Sami izradite konzolni stol i uljepšajte prostor oko radijatora

  1. Bočne stranice kutija zalijepite ljepilom za drvo i dodatno ih učvrstite stegom kako bi se ljepilo bolje primilo. Budite strpljivi prije nastavka radova jer se ljepilo mora stisnuti.
  2. Konzola mora biti stabilna pa kutije dodatno učvrstite vijcima.
  3. Na kutije montirajte nogice. Ovdje je odabir pao na bakrene.
  4. Ljepilo se mora sušiti 24 sata pa je sada idealan trenutak za odmor.
  5. Sljedeći dan posvetite završnom uređenju. Vrijeme je da obojite kutije u crnu mat boju kojom će se istaknuti bakrene nogice.
INDIZAJN/FOTO: MARKO CINDRIĆ

BONUS PROJEKT:

Budući da se ljepilo dugo sušilo naša Antonia vrijeme je skratila izrađujući sliku. Ako kod kuće imate staru sliku, odnosno platno, možete ga prenamijeniti i napraviti pravo malo umjetničko djelo. Najprije ga obojite u bijelu kako biste dobili čisto platno, a nakon toga nanesite boju koja najviše odgovara prostoru u kojem se slika biti postavljena. Sljedeći korak je da na platno nanesete glet masu u debljem sloju nakon čega kreće izrada oblika. Na obojenom platnu krenite raditi oblike pomoću gotove glet mase koju ste prije toga malo razrijedili bijelom akrilnom bojom. Za potpuni dojam napravite i okvir od drvenih letvica.

Komentari