IZNENADI ME: mališani iz Križevaca dobili su modernu i funkcionalnu blagovaonicu

Ovaj put zadatak je vrijednu ekipu InDizajna odveo u Križevce, u Dječji dom Sv. Marko Križevčanin. Blagovaonica, kao jedna od najvažnijih prostorija, trebala je temeljiti makeover.

 


Posebno nas veseli kada u prilogu Iznenadi me možemo pomoći onima kojima je to najpotrebnije. Tako smo, između ostalih, imali prilike opremiti blagovaonski prostor u Emausu – kući zagrebačkog Caritasa, dnevnu prostoriju i garderobu vrtićke grupe u Dječjem vrtiću Petrinjčica, blagovaonicu u domu za trudnice i majke s djecom u Kući ljubavi te prostor udruge Kolibrići.

U ovoj sezoni emisije InDizajn je  odlučio pomoći Dječjem domu sv. Marko Križevčanin u Križevcima. Blagovaonica, kao jedna od najvažnijih prostorija, trebala je temeljiti makeover.

INDIZAJN/FOTO: MARKO CINDRIĆ

Vedrana Palić, jedna od odgojiteljica, nas upoznaje s radom doma pa kaže: „Trenutno se u domu nalazi 25 djece i to je maksimalni kapacitet koliko djece može biti ovdje. Riječ je o djeci bez adekvatne roditeljske skrbi.“

Blagovaonica je bila pomalo zastarjela i nije u potpunosti iskorišten njen potencijal. Jedan od problema su bili i tapecirani stolci koji, kada je riječ o manjoj djeci, i nisu najbolji izbor. Stari namještaj trebalo je zamijeniti funkcionalnijim i modernijim. Zidovi su nedavno osvježeni pa nije bilo potrebe za novim bojenjem.

Odluka je ipak pala na bojanje zelenih dijelova koji se nisu uklapali u novo uređenje. Prostor je u najmu pa su stara vrata modernizirana tapetama koje se lako mogu skinuti.

INDIZAJN/FOTO: MARKO CINDRIĆ

Prije samog kraja, dio školaraca vratio se u dom pa su i oni pomogli s ukrašavanjem jednog zida naljepnicama. Dan u dobrom društvu doista je proletio, a pogled na finalno uređenje sve je razveselio.

INDIZAJN/FOTO: MARKO CINDRIĆ

Dom se, između ostalog, financira i donacijama koje možete uplatiti na ovaj račun:

Ordinarijat Križevačke Eparhije

Franje Račkog 32

Križevci

HR4823600001502946897

Opis plaćanja: Donacija dječji dom


Komentari