Uređenje spavaće sobe od 12 kvadrata u stanu za najam

Najbolji  savjet koji možete dobiti pri uređenju spavaće sobe jest da u njoj ne gomilate namještaj. Ona je namijenjena za odmor, pa je nužno da bude prozračna i funkcionalna. Pogledajte kako je tim Mirjane Mikulec uredio upravo takvu jednu sobu

 

 

 

Studio Mirjane Mikulec uredio je dvosobni stan u novogradnji, a ovaj puta vam pokazujemo uređenje spavaće sobe od 12 kvadrata. Kako je riječ o stanu za najam, vlasnici nisu imali posebnih želja, osim da sve bude gotovo u što kraćem roku.

“Tlocrt je pravokutnog oblika i samim time imali smo jednostavno tlocrtno rješenje. Na jedan zid smjestili smo ormar, dok smo krevet smjestili  pored prozora. Kad vam tlocrt ne pruža velike mogućnosti, na slobodan zid smjestite ormar, a krevet na sredinu kako biste imali prostora s obje strane”, savjetuje dizajnerica Mirjana Mikulec.

 

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Saša Lisjak

Budući da je stan za najam u spavaćoj sobi potrebna je minimalna količina namještaja – krevet, ormar i noćni ormarići. Stoga je klijentima predloženo da se prostor razigra efektnom tapetom s ružičastim detaljima koju smo postavili iza uzglavlja, na akcentni zid.

Kako su klijenti željeli da ste stan čim prije namjesti, tako je i za spavaću sobu biran gotov namještaj, i to onaj koji je u Lesnini XXXL bio odmah na raspolaganju. Odabran je boxspring ležaj s uzglavljem te jednostavni bijeli ormar, kako bi krevet i tapeta iza njega došli više do izražaja i dominirali prostorom.

Radi uštede prostora, odabran je ormar s kliznim vratima, dok su umjesto noćnih ormarića birani pomoćni stolići koji sada imaju novu ulogu.

Pogledajte u video prilogu uređenje sobe korak po korak!

Komentari