DNEVNI BORAVAK ZA MLADI PAR: adaptacijom do atraktivnog i ugodnog prostora

Dnevna soba često je prostor u kojem provodimo najviše vremena pa je nužno da je ne samo udobna, već i vizualno atraktivna. Pogledajte kako je jednu takvu studio Mirjane Mikulec uredio za klijenticu.

 

 

 

U stanu od 50 kvadrata studio Mirjane Mikulec uređuje dnevni boravak koji zauzima njih 15. Dnevni boravak dio je open spacea koji objedinjuje blagovaonicu i kuhinju koju smo nedavno pokazali na našem portalu (link ispod), pa se prostor povezao tonovima i dekorima.

JEDNOSTAVNO, A IPAK DRUGAČIJE: adaptacija kuhinje za mladi par koji je poželio netipičan blagovaonski stol

“Uz velike vanjske otvore smjestili smo dnevni prostor – kutnu garnituru i stolić koji gledaju prema vani i prema TV jedinici. S druge strane, boravak je leđima okrenut prema kuhinji tako da smo na taj način odvojili dnevni od blagovaonskog prostora”, opisuje raspored unutar prostora dizajnerica Mirjana Mikulec.

 

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Darko Mihalić

Kako bi klijenti mogli vizualizirati smjer uređenja, bile su napravljene dvije inspiracije – jedna u kojoj dominiraju neutralne nijanse, i druga, u kojoj pozornost privlači plava sofa.

Klijenti su se bez puno razmišljanja odlučili za drugu opciju.

“Ideja je bila da u dnevnom prostoru naglasak bude upravo na sofi pa smo birali nešto intenzivniju boju”, ističe dizajnerica te dodaje:

“Budući da je najupečatljiviji komad u ovoj dnevnoj sobi modularna sofa u intenzivnoj boji, baza je neutralna. Bazi smo pridružili dva prozračna stolića i tepih kojim smo povezali boje”.

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Darko Mihalić

TV jedinica u dva dekora, sivom i bijelom, zbog praktičnosti je smještena na zid nasuprot onomu na koji se djelomično naslanja sofa. Zamijenjeni su i radijatori, a čak su se i oni svojom bojom i modelom povezali s ostalim tamnim elementima i detaljima koji se provlače prostorom.

U video prilogu pogledajte kako je prostorija izgledala prije preuređenja, sam tijek njezine transformacije kao i nekoliko savjeta o odabiru kutne garniture.

Komentari