Pogledajte opremanje dnevnog boravka inspiriranog francuskim stilom

Dnevni boravak prostire se na dvadesetak kvadrata, dobro je osvijetljen i povezan s ostalim prostorijama – ima sve preduvjete da zasja u sasvim novom i originalnom izdanju. Pogledajte kako izgleda nakon mjesec dana radova

Dnevni je boravak svakako središnje mjesto svakog doma. Mjesto je to u kojem boravimo većinu vremena s ukućanima i prijateljima, pa zato ovoj prostoriji valja pridati posebnu pažnju.

Screenshot indizajn s mijranom mikulec
Screenshot indizajn s mijranom mikulec

Za ovaj dnevni boravak četveročlane obitelji inspiracija su nam bili klasični stilovi sa starinskim prizvukom i pariški stanovi. Imali smo relativno velik prostor na raspolaganju, dovoljno svjetlosti i što je najvažnije, slobodne ruke. Zato smo se poigrali modernim i starinskim elementima. Opeka, štukature, zidne obloge, rozete… sve su to bili elementi koje smo uzeli u obzir i napravili nekoliko varijanti 3D prikaza. Odluka je na koncu pala na zadnju varijantu.

Mirjana Mikulec interijeri
Idejno rješenje Mirjana Mikulec interijeri

Kako bi zidovi maksimalno došli do izražaja, odabrana je vrlo svjetla, neutralna nijansa. Ova boja odličan izbor kada želite izbjeći uobičajenu bijelu.

Za podnu oblogu odabrana je boja hrasta u varijanti francuskog veza. ovakav način postavljanja parketa jer podsjeća na minula vremena i pariški chic, a to će doprinijeti stilskom prizvuku koji želimo stvoriti u ovoj prostoriji.


Dva trosjeda u nježnoj ružičastoj boji smjestili smo u središte prostorije, baš kao i crne stoliće. TV jedinica izrađena je od kovanog željeza kako bi se stilski uklopila u prostor. Nekoliko ukrasa i predmeta dali su ovom prostranom dnevnom boravku stilsku točku na i.

Štukature na zidu, kolorit, kamin, francuski vez na podu – sve to doprinijelo je konačnom izgledu prostorije. Nježni i decentni tonovi dominiraju prostorom i odlično se slažu s bogatim i pomno odabranim materijalima, baš kao i podnom oblogom. Ona vodi glavnu riječ i čini prostor baš onakvim kakvim smo i željeli.

Foto: Darko Mihalić
Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Darko Mihalić

Preostaje nam samo poželjeti vlasnicima puno ugodnih i sretnih trenutaka u novom dnevnom boravku.

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Darko Mihalić

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Darko Mihalić

Komentari