DNEVNI BORAVAK OD 15 M2: kombinacija stilova u mnogima najdražoj prostoriji u domu

Eklektika dopušta nam da u jedan interijer unesemo razne stilove. Na primjeru dnevnog boravka koji je uredio tim Mirjane Mikulec pogledajte kako kombinirati i od nekoliko stilova stvoriti skladnu cjelinu.

 

 

Miješanje stilova uvijek je poželjan odabir pri opremaju interijera i dizajneri ovaj koncept uvijek rado preporučuju. Spajanje naizgled nespojivog, prostoru daje zanimljivost, a vlasnicima pruža priliku da izađu iz granica samo jednog načina uređenja.

Za inspiraciju kako možete kombinirati stilove i stvoriti eklektiku u dnevnom boravku nudimo vam projekt uređenja dnevnog boravka od 15 kvadratnih metara studija Mirjana Mikulec interijeri.

“Eklektika je nekako uvijek prisutna u interijerima i bez obzira na trendove, postoji nešto privlačno u toj igri koja nam daje da izrazimo svoju kreativnost. Ono na što valja pripaziti je sam odabir stilova koje želimo uklopiti jer se lako može dogoditi da pretjeramo I dobijemo kontraefekt”, naglašava Mirjana Mikulec.

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Darko Mihalić

Prvi korak je osmišljavanje tlocrtnog rasporeda unutar dnevnog boravka, a zatim slijedi biranje novog namještaja.

Komadi namještaj kao i detalji, materijali i uzorci donijeli su različite stilove. Kombiniranjem elemenata industrijskog stila koje očituje kombinacija drveta, metala i žice te modernih linija namještaja, uz pokoji klasični i boho komad, stvorio se bezvremenski prostor koji će to zadržati dugi niz godina.

 

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Ivan Črepić

Prostor je dodatno obogaćen zelenilom, koje je pojačalo atmosferu prirode u interijeru koju su već dale drvene površine, pletenina i zemljani tonovi.

Kako je tekao proces namještanja te što je sve bitno prilikom stvaranja eklektike u prostoru, saznajte u video prilogu!

 

Komentari