PROFINJENE TRENDI TAMNE BOJE: evo kako ih unijeti u spavaću sobu

Tamne boje nisu pretjerano prisutne u spavaćim sobama. No, vlasnici su se ovaj puta odlučili ipak za dominaciju antracit sive u najintimnijoj prostoriji svoga doma.

 


Za uređenje spavaće sobe klijenti studija Mirjane Mikulec često biraju neutralne tonove pa je tako bilo i u ovom projektu. Budući da stan ima zasebnu garderobu, nije bilo potrebe za smještanjem ormara što je dizajnerima olakšalo izradu tlocrtnog rješenja.

“Budući da je soba pravilnog oblika, jednostavno smo došli do rješenja – krevet smo smjestili nasuprot vrata na sredinu zida, a ispred njega komodu. Ostalo je dovoljno mjesta za pomoćne stoliće umjesto noćnih ormarića kao i za prolazak oko kreveta”, objašnjava dizajnerica Mirjana Mikulec.

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Marko Cindrić

Što se tiče samog uređenja, ovog puta su klijenti željeli tamne i sive tonove. Tamna boja u spavaćoj sobi nije za svakoga pa je važno dobro, prije uređenja, razmisliti u kakvom se okruženju osjećate ugodno.

“Kada smo osmišljavali dizajn, ideja je bila napraviti suvremen prostor, budući da su vlasnici mladi bračni par koji voli jednostavnost s malim odmakom u tamno. Krenuli smo s odabirom palete boja nakon čega je na redu bio odabir namještaja. Kako je postalo jasno da ćemo tamne nijanse provlačiti kroz prostor, u tom smo smjeru birali i krevet i komodu. Stolićima i zlatnim detaljima smo ipak malo utoplili prostor”, otkriva dizajnerica.

Iako su nam tamni tonovi bili vodilja, trebalo je izbjeći pretjerivanje pogotovo kada je riječ o zidovima. Jedan dominantni zid u antracit sivom tonu dovoljan je da se postigne izgled kakav želite.

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Marko Cindrić

Kod velikih tamnih površina, dojam plošnosti je gotovo neizbježan, ali se to ovdje ublažilo  ogledalima.

“Želite li unijeti tamnu boju u prostor, a sviđa vam se kako izgleda ova, formula je zapravo vrlo jednostavna. Nakon što odaberete dominantni zid, namještaj koji se naslanja na njega neka bude u istom ili sličnom tonu. Ako vam je premonotono, ponekom slikom ili, kao i mi, ogledalom, lako je diskretno ublažiti jednoličnost, a da se pri tome ne izgubi željeni dojam”, savjetuje Mirjana Mikulec.

Pogledajte u video prilogu kako je teklo uređenje ove spavaće sobe!

 

 

Komentari