MAKEOVER DNEVNOG PROSTORA: krećemo od blagovaonice i kuhinje

Iako vlasnici već nekoliko godina žive u ovom stanu nisu bili u potpunosti zadovoljni njegovim izgledom, naročito dnevnom zonom. Zadatak tima Mirjane Mikulec bio je iskoristiti cijeli potencijal ovog prostora. Ovaj puta vam prikazujemo blagovaonicu i kuhinju, a idući tjedan dnevni boravak!

 


Blagovaonica i ostatak interijera su relativno novi i izgledaju korektno, no postoji nekoliko slabosti odnosno propusta u uređenju koji osim na estetiku utječu i na samu funkcionalnost prostora. Stoga su vlasnici odlučili promijeniti situaciju, a uređenja se prihvatio studio Mirjane Mikulec.

“Blagovaonica je bila pomalo predimenzionionirana. Budući da je prostor organiziran tako da je blagovaonica blizu kuhinje, ali na samom ulazu u otvoreni dnevni prostor, jedan od mojih prvih prijedloga klijentima bio da odaberu okrugli stol manjih dimenzija. Osim toga, obavezna je bila i promjena stolaca, a budući da su se djeca odselila, četiri stolca su bila sasvim dovoljna”, objašnjava dizajnerica Mirjana Mikulec.

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Marko Cindrić

Predložila je vlasnicima i nove fronte na jednom kuhinjskom ormariću, a kako nije bila oduševljena ni staklenom oblogom na zidu, predložila je tapetu koja se nastavljala na zid u blagovaonici. Pored toga, kut u dnevnom boravku je okrenut na krivu stranu.

Klijentima su se na prvu svidjeli svi prijedlozi pa se krenulo u uređenje. Fokus je bio na namještaju za blagovaonicu. Osim bojenja zidova, najviše posla bilo je u kuhinji gdje staklenu zidnu oblogu zamijenila vodootporna tapeta.

Pored toga, montiran je dodatni kuhinjski element i promijenjena je napa.

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Marko Cindrić

“Kada smo ušli u stan, dočekale su nas crna i bijela boja u kuhinji u kombinaciji sa staklenom oblogom i sve skupa je ostavljalo hladan dojam. Tapeta koju smo stavili puno je decentnija i toplija. Osim toga, kuhinja je bila nespretno organizirana. Veliku promjenu postigli smo i stavljanjem samo jednog ormarića u koji smo sakrili napu”, otkriva dizajnerica.

Što se tiče blagovaonskog dijela, tu je zasigurno najveća razlika. Nekada je tu bio smješten prevelik stol koji nikako nije odgovarao ovom prostoru. Sada je stavljen stol sa zanimljivim i neobičnim postoljem, koji je super kontrast s obzirom na to da je ostatak komada namještaja klasičan, a pored toga, lijepo je otvorio prolaz prema dnevnoj sobi.

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Marko Cindrić

 

Komentari