Kako je postignuto spa ozračje u elegantnoj kupaonici od 4,5 kvadrata

Uz funkcionalnost i stil, u kupaonici je važna i atmosfera kojom ona odiše. Pogledajte kako je u elegantnoj kupaonici, rađenoj od luksuznih materijala, stvoreno željeno spa ozračje

 


Trendovi uređenja kupaonica mijenjaju se iz godine u godinu, ali moglo bi se reći da se fokus sa samog izgleda kupaonskog namještaja i sanitarija pomaknuo na stvaranje tzv. spa ozračja. Funkcionalnost i izgled su dakle važni, ali ne bi trebala zaostajati niti atmosfera kojom kupaonica odiše.

Prostor od 4,5 kvadrata koju vam prikazujemo tim Mirjane Mikulec uredio je upravo po tim smjernicama.

Klijenti su ljubitelji mramora i luksuznih detalja pa je dizajnerica u samom startu imala zeleno svjetlo za odmak od uobičajenog. Odabrana je keramika velikih dimenzija s uzorkom mramora koja je kombinirana i s raskošnom tapetom u dubokim zelenim nijansama.

Na taj način se odmaklo od uobičajenog stila i stvoreno je spa ozračje za što su zaslužni i funkcionalni elementi poput walk-in tuša, kanalice, ugradbenog vodokotlića i elegantnog tipkala.

Idejno rješenje kupaonice by Mirjana Mikulec interijeri

Walk-in verzije tuša, gdje pločice i tuš-kanalice zamjenjuju klasične tuš-kabine i tuš kade već su dugo u trendu. Samo staklena stijena koja odvaja tuš kabinu od ostatka kupaonice dodaje joj posebnu notu elegancije.

“Klijent je u ovoj kupaonici odabrao model tuš kanalice s bijelim staklenim pokrovom jer se tako postiže ujednačen izgled kao da kanalice gotovo i nema. Vidljiv je samo tanak rub koji je dovoljan kako bi voda otjecala”, objašnjava Helena Ježić iz TECE-a.

 

Idejno rješenje kupaonice by Mirjana Mikulec interijeri

Želite li zaokružiti elegantan izgled kupaonice, poželjno je voditi računa i o izgledu tipkala za ispiranje koja dolaze u kombinaciji s ugradbenim vodokotlićima. Tipkala su sve više u fokusu kada je riječ o dizajniranju kupaonice, a ovdje su doprinijela spa atmosferi.

Kupaonski ormarići izrađeni su po mjeri od bijelog medijapana. Detaljima je zaokružena priča kupaonice sa stilom koja objedinjuje funkcionalnost i posljednje trendove.

Kako je stvarana kupaonica korak po korak te kako izgleda njezino izvedbeno rješenje, pogledajte u video prilogu!

 

Komentari