ORIGINALNE IDEJE DOMAĆIH KREATIVACA: super stvari kojima možete osvježiti svoj dom

Uvijek ste u potrazi za kreativnim dizajnom?  Želite nešto unikatno? Istražili smo što nam domaći kreativci pripremaju za proljetnu sezonu.

 

 

 

Volimo kreativce, posebno ako je riječ o domaćem dizajnu. Ako tražite poseban detalj za svoj dom ili poklon za dragu osobu, sigurni smo da će vam se neka od ovih ideja svidjeti.

 

KUT NA KVADRAT

Krešimir Tušak i Tonći Urošević, koji se kriju iza brenda Kut na kvadrat, dvojac je koji voli eksperimentirati s betonskim formama, teksturama i recikliranim materijalima. Neke svoje ručno rađene komade već su pokazali na InDizajn sajmu u Areni, a sada su pripremili nešto malo drugačije.

Foto: Kut na kvadrat

„Uvijek se trudimo biti inovativni i izbacivati nove zanimljive stvari, a htjeli smo prikazati beton kao materijal koji može izgledati klasično i suvremeno, ali i glamurozno. Uz minimalan industrijski izričaj, kojem uvijek težimo, htjeli smo prikazati kako beton kao materijal može unijeti toplinu i glamur u svaki dom. Tako da je glamur trenutna inspiracija za ovu liniju proizvoda, a kako najbolje dobiti taj štih nego sa svjetlucavim zlatnim šljokicama“, otkrili su nam dečki te dodaju:

„Jako nas veseli što smo uspjeli napraviti apsolutno unikatan i nesvakidašnji proizvod koji ne viđa u prodaji. Svi naši proizvodi, pa tako i ova glamur linija, zaštićeni su ekološki prihvatljivim premazom koji nije štetan za žive organizme, stoga se mogu bez straha koristiti i kao zdjele za voće ili grickalice. Kao i uvijek trudimo se izraditi multifunkcionalne dizajnerske komade koje krajnji korisnik može primijeniti na razne načine, u vidu sadnje biljaka, ali i kao multifunkcionalnu zdjelu, dekorativni podložak, držač za sapun ili kao dio uredskog asortimana za olovke, kistove i sitničarije koje se uvijek lako zagube“.

Brend uskoro izbacuje i novi model glitter stolnih lampi kojima žele unijeti još više sjaja i topline u životne prostore.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli [ kutnakvadrat ] (@kutnakvadrat)

 

MADELIEFIE ART

Da je umjetnost u oku promatrača, pokazuje i Antea Delpin, osnivačica brenda Madeliefie, koja od naplavina i stakla izrađuje nakit, slike i ostale zanimljive predmete za dom.

Foto: Madeliefie

26-godišnja mlada umjetnica živi na otoku Pagu, a inspiraciju pronalazi upravo u svojem okruženju i predivnoj prirodi. „Odgovor na vječno pitanje ‘Kako ti nije dosadno na otoku po zimi?‘ je taj da treba biti kreativan i stvarati!“, poručila je mlada umjetnica koja osmišljava prava mala remek djela od morskih naplavina.

Osim nakita, stvara i dekoracije za dom, tako je naplavine izradila i luster, te razne viseće ukrase.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Antea Delpin (@madeliefieart)

MAJA TOMLJANOVIĆ

Kada smo vidjeli grafike dizajnerice Maje Tomljanović, odmah smo se zaljubili u njezin kreativni svijet!

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli majatomljanovic (@majatomljanovic)


Grafička dizajnerica iz Samobora stvara sjajne motive koji krase od naslovnica magazina, do dnevnih soba – i to diljem svijeta. Njezine kreacije mogu se naći i na Etsy-ju tako da sjajne ilustracije ponekad stignu na potpuno drugi kraj svijeta!

Žene su njezin glavni motiv i inspiracija, a javnosti je postala poznata i po kartama gradova i otoka.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli majatomljanovic (@majatomljanovic)

 

 

Komentari