KAD JE BOHO STIL INSPIRACIJA: prostrani dnevni boravak u toplim zemljanim tonovima

Siva je najčešći odabir kada je uređenje dnevnog boravka u pitanju. No, ovaj puta vlasnici su željeli izbjeći upravo te nijanse. Pogledajte kako izgleda prostor inspiriran boho stilom u kojem vladaju topli zemljani tonovi.

 

 


Novopečena obitelj uselila se u novu kuću i odmah su krenuli s preuređenjem. Prostorija koja je bivšim vlasnicima služila kao radna soba, zatečena je prazna i od nje se stvorio dnevni boravak i to u jednom danu. Poklopilo se tako da isti dan treba obojiti zidove, dostaviti namještaj i složiti dnevni boravak.

“Moram priznati da mi nema ničeg dražeg od toga kad stojim u praznom prostoru koji će uskoro postati dio nečijeg doma. Klijenti su željeli odmak od uobičajenog i zapravo su nam dali otvorene ruke. Jedino što žele izbjeći su najčešće birani sivi tonovi i važna im je velika kutna garnitura na kojoj će biti dovoljno mjesta”, otkriva dizajnerica Mirjana Mikulec koja je sa svojim timom uredila ovaj dnevni boravak.

InDizajn / Foto: Marko Cindrić

Riječ je o prostoriji od 20 kvadrata, a ideja je bila glavne komade namještaja – kutnu garnituru i veliku komodu smjestiti na dva suprotna zida. Uz njih ima najviše mjesta jer dio preostalih zidova zauzimaju prozori i vrata pa su ondje postavljene različite police koje uvijek dobro dođu.

No kako zidovi nisu potpuno bijeli i zatečene su rupe od bušenja koje je trebalo zakrpati, prvi korak bio je obnavljanje zidova. Odabrane su dvije nijanse pastelne zelene koja će se idealno uklopiti s namještajem.

“Ako na zidovima imate ostataka stare boje koja nije prejaka, ne morate ih vraćati u bijelu prije nanošenja nove nijanse. Ako je stara boja jača, onda je to poželjno jer će nova boja tako bolje prianjati i bolje izgledati. Možda će vam trebati i druga ruka, ovisno o tome koliko je jaka nijansa koju želite prekriti”, savjetuje Mario Glogović, soboslikar i stalni suradnik InDizajna.

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Marko Cindrić

Zatim se krenulo u namještanje. U uređenju je Mirjana kombinirala svijetle i tamne tonove namještaja koji su se odlično uklopili s odabranom bojom zidova. Kao inspiracija joj je poslužio boho stil koji nužno znači odstupanje od uobičajenog i odvažnije kombinacije tekstura. Suprotno skandinavskom, pročišćenom, jednostavnom i minimalističkom, ovaj stil uređenja karakteriziraju jaki zemljani uzorci, prirodni materijali i drvo. Ovaj stil možda ne bi bio svačiji odabir, ali neupitno je da prostor ostavlja upečatljiv dojam.

Pogledajte u video prilogu opremanje ovog dnevnog boravka korak po korak!

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Marko Cindrić

 

Komentari