SPAVAĆA SOBA U TAMNIM TONOVIMA: posebnost je postignuta namještajem po mjeri

Spavaća soba mjesto je u kojem se želimo osjećati udobno, a teško da ćete u tome uspjeti ako slijepo slijedite trendove bez da u interijer unesete nešto što smatrate lijepim i privlačnim. Vlasnicima ove spavaće sobe sviđaju se tamne nijanse i minimalistički dizajn!

 


Soba čije vam uređenje pokazujemo ima 17 kvadrata i pripadajuću kupaonicu od gotovo 5, a budući da je riječ o novogradnji tim Mirjane Mikulec nije imao  ograničenja poput starih podova, spuštenih stropova i slično.

Pri uređenju dizajnerica Mirjana Mikulec vodila se idejom minimalizma koja je zapravo prisutna i u ostatku stana. Prevladavaju ravne linije i hladan spektar tonova  – crna, bijela i siva.

“Ideja je bila dobiti suvremen izgled u čemu smo uspjeli. Sav namještaj radili smo po mjeri, a koristili smo materijale iz Elgradove ponude. Veliki garderobni ormar, smješten uz najduži zid, ima fronte od mat medijapana dok je za nišu za TV kao i oblogu zida oko kreveta korišten tamni furnir”, ističe dizajnerica te dodaje:

“Korištenjem furnira unesena je toplina koja je nužna u spavaćim prostorima, pogotovo koristi li se neutralna tamnija paleta boja. Prilikom kombinacija crne, bijele i sive dobro je pripaziti da konačni dojam ne bude prehladan. Upravo to ćete postići ili tapeciranim detaljima ili nekim toplim materijalom poput drva koji će se uklopiti u dizajn, a dat će ono što nedostaje – toplinu doma”.

Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Darko Mihalić

Korištenjem furnira osim topline dobit ćete i dojam luksuza, posebno ako je u pitanju tamna nijansa.

Budući da je zahtjev klijenata bio dovoljno skladišnog prostora, tlocrtno rješenje nametnulo se samo po sebi pa je tako krevet završio u niši. Okvir od furnira, osim što je doprinio dizajnu, osigurao je mjesto i za stropnu rasvjetu bez spuštanja samog stropa.

Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Darko Mihalić

Da bi se naposljetku dobio skladan izgled, u furnir je obučen i zid oko vrata, a u istom materijalu su police s obje strane kreveta.

“Iako ne bih rekla da je ovo moj stil, sviđa mi se dramatičan izgled za koji je osim dekora i materijala, zaslužna i tapeta koja povezuje hladne tonove i zaokružuje izgled. Rasvjeta je, kao što vidite, vrlo diskretna, a zahvaljujući bijelim zastorima i svijetloj podnoj oblozi, soba unatoč odabranoj paleti boja, nije pretamna”, zaključuje dizajnerica.

U video prilogu saznajte nešto više o namještaju po mjeri, a naročito o furniru – svim njegovim vrlinama i prednostima.

 

Komentari