URADI SAM: korak po korak do obnovljene stare komode

Vjerojatno i vi imate neku staru komodu ili ormarić s ladicama s kojim ne znate što bi? InDizajn ‘uradi sam’ tim vam daje super ideju koju možete isprobati već idući vikend!

 


U emisiji InDizajn ‘uradi sam’ tim vam je pokazao postupak renoviranja stare komode korak po korak, a mi vam ga ovdje prenosimo u cijelosti. Proces restauracije nije baš tako jednostavan, no vjerujemo da će vam se isplatiti i da ćete biti oduševljeni rezultatom.

Budući da je riječ o komodi staroj 100-injak godina, prvi korak  je skidanje starih lajsni i leđa komode. Nakon toga se krenulo na nanošenje odstranjivača boje na cijelu komodu. Bilo je potrebno sačekati 30-ak minuta.

Kada se gotovo sva boja s komode uklonila, prešlo se na novi korak – punjenje pukotina kitom za drvo, a kada se on osušio sve se prebrusilo. Prvo je korišten grubi brusni papir nakon čega se sve zagladilo s finijim.

Savjet plus: Ako imate veće otvore koje je potrebno popuniti, poput ovih od ključanica to možete napraviti uz pomoć smjese od piljevine i ljepila za drvo.

Foto: Marko Cindrić

Nakon što se sve pobrusilo, krenulo se na nanošenje primera pa boje.

Pogledajte u video prilogu korak po korak obnavljala stara komoda!

 

 

Komentari