PRIJE I POSLIJE: od starog i pohabanog ormarića do atraktivnog spremišta u kupaonici

Stakleni uski regali trenutno su vrlo popularni u interijerima, prije svega u blagovaonicama i dnevnim boravcima. No, izuzetno su atraktivni i u drugim prostorijama. Pogledajte kako je jedan takav primjerak  nakon makeovera postao kupaonski ormar

 

 

Vintage elementi poželjni su interijerima – ma iz kojega perioda povijesti i stilske epohe dolazili, nalaze svoje mjesto u suvremenim domovima. Trenutno su vrlo popularni klasični komadi, oni iz razdoblja art decoa kao i namještaj iz 60-ih i 70-ih godina prošloga stoljeća.

Upravo takav jedan starinski primjerak poželjeli su vlasnici umjesto dotrajalog i poluraspadnutog ormara od iverala u kupaonici. Preko oglasnika pronašli su stari stakleni regal koji inače svoje mjesto ima u blagovaonicama i dnevnim boravcima. No, vlasnicima se činio idealnim za njihovu kupaonicu koja je bila stara 15 godina. Osvježenje s ovakvim komadom činilo im se najbolje rješenje.

 


PRIJE: 

Novokupljeni regal trebalo je svakako obnoviti novim slojem laka ili boje. Vlasnici su odabrali ovu drugu opciju, želeći neku svjetliju boju.

Kako su ljubitelji DIY projekata, odlučili su se na korak dalje osim nove boje. Željeli su u sklopu ormara imati i otvorene police u koje bi smjestili dvije pletene košare pa su donji dio odvojili i napravili novi.

 

Foto: I Heart Organizing

Izradili su novu, vrlo jednostavnu bazu odnosno donji dio regala od tvrdog drveta.

 

Foto: I Heart Organizing

Dno regala je široko oko 60X30 cm. Napravljen je okvir od letvica i ploča za dno od šperploče.

Foto: I Heart Organizing

Zatim se i gornji i donji dio obradio brusnim papirom te su oba spojena u jedan komad.

Nakon toga su pukotine, udubine i ogrebotine na gornjem dijelu zatvorene punjenjem za drvo.

Foto: I Heart Organizing

Idući korak bilo je bojanje. Nakon temeljnog premaza nanešena je siva boja za drvo.

Foto: I Heart Organizing

POSLIJE

U novi ormar su vraćene staklene podloge na koje su došle različite sitnice za njegu i higijenu. Šaroliki predmeti koji su vidljivi zahvaljujući staklenim frontama učinile su ormar još atraktivnijim.

Foto: I Heart Organizing

Stakleni ormar, čak i kada je glomazniji ili klasičnijeg dizajna, dobar je za skučene prostore jer je transparentan pa ne zagušuje prostor. To je jedan do dobrih razloga za nabavku staklenog ormara u kupaonici, prostoriji koja nikad ne obiluje kvadratima.

Komentari