NOVI ŽIVOT STAROG STOLCA: evo kako ga sami možete transformirati u atraktivan komad u svome domu

Visoki stolci sve su popularniji kada je u pitanju uređenje blagovanice ili kuhinje, a sve češće ih viđamo i u drugim prostorijama doma. Ako imate takav stari stolac, pogledajte kako ga možete spasiti od smetlišta i dati mu novi život!

 

 

 

Stari namještaj nije uvijek potrebno mijenjati, u nekim slučajevima dovoljno ga je obnoviti kako bi opet zasjao. Naročito ga nemojte baciti ako za vas ima emotivnu vrijednost!

Ovaj put DIY ekipa InDizajna pokazat će vam kako možete transformirati stari barski stolac. Obnovljeni stari stolci poželjni su ne samo u kuhinjama i blagovaonicama nego i bilo kojem dijelu doma. Mogu biti stalak za cvijeće ili ručnike, polica za zanimljive detalje ili pak modne dodatke – torbu, kapu, šal…

Odluka je pala da stari barski stolac bude pobojan u tri boje – kombinaciju bijele, svijetlo sive i žute. Koje boje ćete vi koristiti ovisi o vašim željama kao i  bojama koje dominiraju prostorom u koji ćete uklopiti komad koji ste odlučili obnoviti.

 

Foto: InDizajn

Sve što vam pored stolca treba za ovaj kreativni zadatak možete pronaći u Bauhausu.

POTREBNI SU VAM:

  • Boje
  • Kantica za boje
  • Kist
  • Pik traka
  • Brusni papir
  • Valjak
  • Papirnarti ručnik
  • Zaštitna folija

1. Priprema je najbitnija pa je za početak nužno skinuti ostatke prljavštine ili prašine i prebrusiti stari sloj boje ili laka.

2. Nakon brušenja, stolac obrišite vlažnom krpom.

3. Bojite ga u tri boje pa pik trakom zaštitite dijelove koje ne bojite u ovu boju.

4. Boju dobro promiješajte i obojite željeni dio kistom i spužvastim valjkom.

5. Kad se prva boja osuši nakon preporučenih 24 sata, pik trakom odredite bojanje dijela za drugu boju.

6. Isti postupak ponovite za treću boju.

 

Foto: InDizajn

Savjet plus:

1. Bez obzira na to što su akrilne boje brzosušeće, preporučujemo prije korištenja stolac ostaviti  da se suši barem 24 sata.

2. Iako smo se mi u ovom slučaju odlučili preurediti stolac, na ovaj način moguće je to učiniti na bilo kojem komadu namještaja pa tako možete novi izgled dati pomoćnom stoliću, noćnim ormarićima ili nekom drugom dragom komadu namještaja.

 

Komentari