MODERNO I PROZRAČNO: renovacija uske kuhinje od 8 kvadrata u jednom zagrebačkom stanu

Uske kuhinje češće viđamo u stanovima nego u kućama i njihovo uređenje nije nimalo lak zadatak. Funkcionalnost i maksimalna iskorištenost prostora ono je o čemu trebate razmišljati. Pogledajte kako je jednu takvu kuhinju uredio tim Mirjane Mikulec 

 

 

Kuhinja u stanu od 60 četvornih metara nije dio otvorenog prostora nego je zasebna prostorija, dok se blagovaonica nalazi u sklopu dnevnog boravka.

Kako je riječ o uskom i dugačkom prostoru s izlaskom na balkon zadatak je bio stvoriti dovoljno mjesta za pohranu stvari, imati mali kutak za brzi obrok te dovoljno radne površine za pripremu hrane. I sve to u 8 kvadrata!

Ako i sami planirate renovaciju takve kuhinje, moglo bi vam poslužiti kao inspiracija ovo uređenje prema projektu studija Mirjane Mikulec.

Mala uska kuhinja od 7 kvadrata: pogledajte kako su postignuti elegancija i dojam prostornosti

kuhinja
PROJEKT: MIRJANA MIKULEC INTERIJERI / FOTO: DARKO MIHALIĆ

Specifičnost ove kuhinje je što ima troja vrata: ona na ulazu, balkonska i treća od smočnice. Samim time nije bilo puno mogućnosti za velika i kreativna rješenja.  Najjednostavnije je bilo postaviti linearnu kuhinju duž cijelog zida.

Prostor je maksimalno iskorišten zahvaljujući odabiru namještaja po mjeri izrađenog u Elgradu. Elementi idu od zida do zida i sežu do stropa. Nasuprot kuhinje postavljen je mali šank koji zamjenjuje blagovaonski stol kada je riječ o brzim obrocima ili jutarnjem ispijanju kave.

Kako je odabir pao na bijelu boju fronti odabrane su pločice geometrijskog uzorka u nekoliko boja. Kuhinja nije monotona, a vizualno izgleda puno veća od 8 kvadrata.

PROJEKT: MIRJANA MIKULEC INTERIJERI / FOTO: DARKO MIHALIĆ

Kako je kuhinja izgledala prije ove velike renovacije, kako je tekao sam proces uređivanja i kako izgleda finalno rješenje, pogledajte u videu.

Komentari