NESVAKIDAŠNJA HIŽA NA ZAGORSKOM BREGU: spoj tradicije i modernog uređenja

U suradnji s Mastercardom otvaramo vam vrata kuće u Hrvatskom zagorju koja spaja tradiciju i moderno uređenje na koje je arhitektica i vlasnica Maja Bručić iznimno ponosna. Ova kuća zamišljena je i kao prostor u kojem Maja i njene kolege ugošćuju klijente pa služi i kao ležernija verzija ureda

 

 

Kuća se prostire na 400 kvadrata, okružena je vinogradima i šumom, a svojim posjetiteljima nudi spektakularan pogled na zagorske brege. Arhitektica je željela spojiti ovu kuću s prirodom koja ju okružuje. Nalazi se na parceli velikoj čak 20 000 kvadrata  i doista se može reći da kamo god pogledate vidjet ćete samo umirujuće zelenilo. Izgledom asocira na staru zagorsku klet, a podijeljena je u dva dijela – stambeni dio te dio predviđen za relaksaciju i druženje.

 

FOTO: IVAN ČREPIĆ

Impozantna unutrašnjost

Unutrašnjost ovog prostora uistinu je impozantna. Kroz cijeli dnevni prostor, zamišljen kao open space koncept, omogućeno je neometano kretanje i interakcija svih prisutnih. U kuhinji je postavljen otok koji vizualno omeđuje kuhinjski dio no i dalje je dio prostora predviđenog za druženje. Kako je kuća na nekim mjestima visoka sedam metara otvorila se mogućnost postavljanja galerije s koje se vidi cijeli dnevni boravak. Ona je sama po sebi vrlo specifična jer, iako je posve otvorena, skriva intimni kutak – spavaći dio. Kraj kreveta je čak postavljena i samostojeća kada. Odabirom velike kožne fotelje ova otvorena soba ima sve za odmor i relaksaciju.

Kuća u Zagorju Foto: Ivan Črepić

Produžetak dnevnog boravka postignut je izlaskom na veliku terasu ispred ulaza. Prizemlje je rezervirano za vinski podrum i wellness oazu koja gleda na bazen. Ovdje se još nalaze i dvije spavaće sobe kao i kupaonica iz koje se pruža prekrasan pogled na obližnju šumu.

 

FOTO: IVAN ČREPIĆ

Maja je, kreirajući ovu kuću, željela zadržati vezu s krajem iz kojeg dolazi pa je pročelje kuće napravljeno od drva crnogorice. U interijeru je kombinirala hrast iz zagorske šume, a na dijelovima poda postavljene su stare daske. Orah star 300 godina poslužio je za izradu stola idealnog za velika druženja. Visilice od rogova uklopile su se u zamišljenu ideju moderne hiže. Zanimljiv detalj ove kuće su slike velikog formata koje je po želji vlasnice napravio slikar Dejan Kljun. Uz neke dizajnerske komade namještaja ovim prostorom dominira kombinacija drva, stakla i kože.

 

FOTO: IVAN ČREPIĆ

Pratite i dalje našu stranicu indizajn.rtl.hr jer ćemo vam u narednim danima savjetovati kako uz proizvode iz hrvatskih trgovina postići ovakav izgled u svom domu i to uz popust na plaćanje Mastercard® i Maestro® karticama.

 

 

Komentari