STOLICE U DOMU: kako odabrati model koji će se najbolje uklopiti u vaš životni prostor

Jedan od elemenata uređenja koje svakom interijeru, daju karakter i doprinose stilu i atmosferi zasigurno su stolci. Kako odabrati modele koji će odgovarati prostoru i vašim željama, doznajte u nastavku

 

 

 

Stolice su sastavni dio svakog interijera, a pri njihovu odabiru u obzir je potrebno uzeti nekoliko faktora. U Centru stolica, koji u ponudi ima stolce, fotelje, stolove kao i uredski i vrtni namještaj raspitali smo što sve treba znati prije kupovine.

“Prva asocijacija na stolce zasigurno su oni blagovaonski s obzirom na to da je upravo blagovaonica mjesto za okupljanja i druženja. Nije rijetkost da se za stolom provede i po nekoliko sati, pa je udobnost svakako jedan od prioriteta. Kada je riječ o vizualnom dojmu, odluka ovisi o vlastitim preferencijama. No, nikako ne smijete zanemariti veličinu samog stola, ali ni prostora u kojem se oni nalaze”, otkrili su nam savjetnici iz Centra stolica.

Foto: Centar stolica

Jedan od istaknutijih trendova posljednjih godina su tapecirane stolice kojima ćete u prostor unijeti eleganciju. Preferirate li suvremene interijere ili želite unijeti posebnost u svoj dom, dobar izbor su plastične stolice koje možete birati u nekoliko modela i boja. Ljubitelji klasike pak neće pogriješiti odabirom drva koje interijeru daje toplinu. Velik izbor raznih modela stolica oduševit će i vlasnike ugostiteljskih objekata.

 

Foto: Centar stolica

S lijepim i sunčanim danima mnogi od nas svoje blagovaonice zamjenjuju terasama, balkonima ili dvorištima.

“Pri opremanju vanjskih prostora važno je birati kvalitetne elemente koji mogu podnijeti razne vremenske uvijete. Imate li prostranu terasu predlažem da razmislite o vrtnoj garnituri ili ležaljkama. Ako je pak vaš balkon manje kvadrature, birajte stolce koji neće zatvoriti prostor ili otežati kretanje”, savjetuju iz Centra stolica.

Sav vanjski namještaj vrlo je otporan, a može se birati između nekoliko materijala.

Foto: Centar stolica

Foto: Centar stolica

Baš kao i izbor bilo kojeg drugog namještaja, izbor stolica može biti pravi izazov. No ako uzmete u obzir faktore kao što su kvadratura, stil i naravno udobnost, moguće je stvoriti pravu malu oazu za objedovanje i druženje.

U video prilogu pogledajte inspiraciju stolica!

Komentari