BEZVREMENSKI LOOK: ideje za dom koji nikada ne gubi svoj šarm

Zar ne bi bilo sjajno kada bi se uređenje interijera moglo prilagoditi trendovima i funkcionirati uz različite stilove tijekom godina? Klasičan dizajn uvijek je in, a mijenjanje nekoliko detalja može promijeniti izgled cijelog interijera koji će uz ovih 6 savjeta uvijek biti u trendu!1. Kupujte namještaj jednostavnih linija

Namještaj s čistim, jednostavnim linijama oduvijek je bio popularan, i to iz dobrog razloga! Ima nenametljiv i sofisticiran izgled koji se obično dobro uklapa uz većinu dizajnerskih stilova. Izbjegavajte namještaj s ukrasnim detaljima ili neobičnim oblicima te umjesto toga potražite udoban i kvalitetno izrađen namještaj u neutralnim tkaninama.

Izrezbarene noge, nabori i detalji s čavlićima su dobrodošli jer to su klasični detalji koji nikad ne izlaze iz mode. Samo pazite da ne pretjerate!

Foto: Fantastic Frank

2. Odaberite neutralne boje za zidove i namještaj

Neutralne boje su vječne jer se dobro uklapaju uz bilo koji stil ili paletu boja, a ako želite najveću fleksibilnost sa zidnim bojama i namještajem odabirom bilo koje neutralne nijanse sigurno nećete pogriješiti!

Uz neutralne boje zidova, podova i sofe izbor šarenih jastučića, tepiha ili deka je gotovo neograničen te je mijenjanje izgleda prostorije lako i povoljno.

Foto: Fantastic Frank
Foto: Fantastic Frank

3. Koristite moderne boje i uzorke kao akcente

Klasično uređenje ne znači da se nikada ne prihvaćaju trendovi! To jednostavno znači da glavni elementi vašeg dizajna nisu usmjereni prema jednom određenom trendu. Dakle, slobodno uključite onu popularnu boju godine, ali razmislite o ograničavanju na akcente i dodatke.

Tako na primjer možete staviti trendy posteljinu i promijeniti zid iza kreveta kako biste potpuno transformirali izgled spavaće sobe, a uz nove navlake za jastučiće vaša sofa i dnevni boravak će zablistati. A moderne sitnice poput stolne lampe, vaze ili svijeće uvelike će olakšati prelazak na novi stil vašeg doma.

Foto: Fantastic Frank

4. Miješajte staro i novo

Još jedan savjet za postizanje vječnog izgleda u vašem domu je miješanje starih i novih komada. Antikviteti postaju “vječni” kada se mogu koristiti u suvremenom okruženju i i dalje izgledati sjajno! Miješanjem komada s klasičnim i modernim utjecajima stvorit ćete živopisan, zanimljiv i sofisticiran izgled. Dakle, prihvatite vintage komade koje volite i ne bojte se kombinirati ih sa suvremenim detaljima za bezvremenski izgled.

 

Foto: Fantastic Frank

5. Koristite tradicionalne uzorke

Korištenje klasičnih uzoraka poput pruga, cvijeća ili damasta može stvoriti dojam modernog klasičnog prostora u vašoj sobi. Ti uzorci su dugi niz godina široko korišteni i popularni te predstavljaju klasičan, tradicionalan izgled. Komade namještaja koje planirate koristiti dugi niz godina trebali bi birati u klasičnim uzorcima, dok se za stvari poput jastuka i dodataka možete odlučiti za trendi uzorke (poput chevrona ili uzorka životinjskog printa).

Foto: Fantastic Frank

6.Uključite prirodne materijale

Uređenje doma dugo je bilo nadahnuto prirodom koju vidimo oko sebe, i nema razloga očekivati da će se to promijeniti u budućnosti. Stoga nije iznenađujuće da klasičan stil interijera često krase prirodni materijali poput drveta, kamena,  prirodnih košara i biljaka. Prirodni elementi ključ su stvaranja ugodnog i dovršenog prostora.

Foto: Fantastic Frank

I zapamtite, ravnoteža je ključna u dizajnu, tako da nikada ne želite pretjerati s upotrebom bilo kojeg materijala, boje ili uzorka.

Komentari