Povoljno, originalno i u modi: odvažite se napokon na makeover paletama

Palete, čini se, ne izlaze iz mode. Pristupačnost i razne mogućnosti iskorištavanja zasigurno su tome pridonijeli, ali najveća prednost paleta jest prilagodljivost svakom interijeru. I još jedna vrlo bitna “sitnica” – ovo je vrlo povoljan način kako možete urediti svoj dom… Ako nemate ideje, mi vam u nastavku nudimo inspiraciju

Vrtne garniture, klub stolići, police, sofe, komode, pa i fotelje i uzglavlja kreveta… sve to možete izraditi od paleta. Mogućnosti stvaranja većih i manjih komada namještaja i detalja od paleta doista su brojne, a “uradi sam” majstori trude se smisliti nove maštovite i praktične primjerke koji stvaraju originalan dom. Iako nam se čini da smo već sve vidjeli ili da svaki primjerak namještaja od paleta tako neodoljivo nalikuje jedan na drugi, palete ipak unose poseban pečat u svaki dom. I uvijek će nam u nečijem domu pogled privući prije svega takvi primjerci namještaja. Pored toga, to su oni primjerci namještaja koje vlasnici vole s ponosom pokazivati, budući da su ih sami napravili.

Ako niste od onih koji su vješti s rukama ili jednostavno nemate vremena i mogućnosti posvetiti se izradi namještaja od paleta, dućani namještaja nude gotov namještaj od paleta. Isto tako, možete ga naručiti po mjeri kod stolara i kreativaca koji imaju svoje obrte. Mi vam nudimo dozu inspiracije kako bi vam olakšali odabir…

 

 

Foto: Westchesters.city

 

Jedna od najlakših stvari koje možete izraditi od plata je blagovaonski ili klub stolić za dnevnu sobu. Dvije plate pričvrstite jednu uz drugu, obojite u željenu nijansu ili samo prelakirajte bezbojnim lakom i po potrebni na donjem dijelu obložite spužvom kako ne biste oštetili podnu oblogu. Možete i na donju stranu pričvrstiti kotačiće da vam je jednstavnije pomicati i premještati stol.

 

Foto: Westchesters.city

 

Osim stolića, fotelje ili kauča, od paleta možete izraditi i stalak za televizor ili primjerice policu koju možete smjestiti u bilo koji kutak doma i koju možete ispuniti praktičnim i dekorativnim sitnicama ali i knjigama. Gotovo sav namještaj za dnevni boravak može se izraditi od paleta, a osim boravka, palete su dobrodošao gost i u spavaćim sobama. Krevet možete izraditi tako da palete posložite jednu uz drugu i pričvrstite ih, a donji rub i uzglavlje možete napraviti od ostataka ili dasaka.

 

Foto: MiCasa

Od paleta možete izraditi i fotelju ili pak modularni trosjed koji po želji možete presložiti. Ipak, to je nešto složeniji postupak u kojem ćete paletu morati prepiliti i pričvrstiti dvije polovice bočnom daskom uz naslon.

Ako ipak niste dovoljno spretni, možete izraditi i jednostavniju verziju kauča jednostavnim slaganjem paleta jednu na drugu dok ne dosegnete željenu visinu.

 

Komentari