BIJELI ZIDOVI: saznajte prednosti i nedostatke najčešće birane boje

Niste sigurni koju boju izabrati za zidove u vašem domu? Dvoumite se između klasičnih bijelih i trenutno vrlo popularnih zidova u boji? U  nastavku vam donosimo četiri razloga za i dva protiv bijelih zidova

 

 

NEUTRALNA JE I BEZVREMENSKA

Od cijelog spektra, bijela boja je najsvestranija boja. Bez obzira na stil uređenja koji preferirate, bijela je savršeno platno za postizanje svih stilova. S bijelom ne riskirate, ali ne možete ni pogriješiti. Koliko god puta mijenjali dekore u stanu, boju zidova ne morate mijenjati.

 

FOTO: EL MUEBLE

 

MOGUĆE JU JE KOMBINIRATI SA SVIM BOJAMA

Možete izabrati rozu, plavu ili zelenu, bijela boja savršena je podloga za sve ostale boje.

FOTO: EL MUEBLE

VIZUALNO POVEĆAVA INTERIJER

Bijela boja najčešći je izbor u malim stanovima jer vizualno povećava prostoru i ostavlja dojam prostranosti.

 

FOTO: EL MUEBLE

 

DAJE OSJEĆAJ ČISTOĆE

Bijela boja u svim prostorijama, a naročito u kuponi daje osjećaj čistoće.

 

FOTO: EL MUEBLE

 

MOŽE BITI MONOTONO

Iako ima mnogo prednosti, jedan on najvećih nedostatka bijele boje može biti činjenica da je mnogi smatraju dosadnom bojom. Ako ne želite odustati od bijele, a ne želite ni dosadan interijer, birajte boje bjelokosti, nježno sive, svijetlo bež i slične.

 

FOTO: EL MUEBLE

 

NIJE NAJLAKŠA ZA ODRŽAVANJE

Još jedna od mana bijele boje na zidovima, naročito ako imate djecu ili kućne ljubice jest održavanje. Osim ako na zidu nemate perive boje, bijela bi mogla biti izazov za održavanje, barem do visine koju djeca mogu dohvatiti. Mrlje i žutilo najbrže su vidljivi na zidovima u bijeloj boji.

FOTO: EL MUEBLE
Komentari