KAKO NEKRETNINU UČINITI ATRAKTIVNIJOM: inspirirajte se primjerima iz prve sezone emisije Tražimo dom

Ususret novoj, 2. sezoni emisije iz svijeta nekretnina, Tražimo dom s Mirjanom Mikulec, koja kreće 17. travnja na RTL-u prisjećamo se nekih preuređenja iz prve sezone u kojima smo vam pokazali koliko je priprema nekretnine odnosno njezino uljepšavanje bitno za njezinu prodaju ili najam

 

 

 

Često ne uspijevamo prodati ili iznajmiti nekretninu – stan, kuću, vikendicu ili apartman upravo zbog toga jer se on kupcima čini nedovoljno atraktivnim. Pored čistog i pospremljenog interijera, bitno je i stilski ga dotjerati. Ovo dotjerivanje doista uvelike utječe na percepciju interijera od strane potencijalnog kupca.

TRAŽIMO DOM S MIRJANOM MIKULEC / Foto: Mario Topić

Dizajneri i agenti za nekretnine stoga uvijek naglašavaju kako je važno pripremiti stan, kuću ili apartman koji namjeravate prodati ili iznajmiti. Jer, kupac svoj dojam stvara kroz prvih 10-ak sekundi! Upravo to je kroz sve epizode prve sezone emisije Tražimo dom nastojao pokazati tim Mirjane Mikulec kroz home staging, usluge koja doživljava veliki uspon u posljednjih nekoliko godina.

Riječ je o usluzi iz područja dizajna interijera koja podrazumijeva uslugu uređenja ili dekoriranja nekretnine kako bi se ona istaknula od konkurencije i kako bi se  potencijali kupci mogli zamisliti u njoj već pri prvoj posjeti.

Prije nego krene nova sezona 17. travnja s novim primjerima home staginga, prisjetimo se onih iz prve sezone!

Foto: Mario Poje

DNEVNI PROSTOR

U maloj kući u Brezovici zamijenjeni su dotrajali blagovaonski stol i stolci, stavljen je novi tepih, zavjese i stolić te nekoliko detalja. Tako su dnevni boravak i blagovaonica, koje vidimo pri samom ulazu u kuću, dobili potpuno drugačiji dojam te izgledaju znatno ljepše i privlačnije nego prije.

TRAŽIMO DOM S MIRJANOM MIKULEC / FOTO: DARKO MIHALIĆ

 

TRAŽIMO DOM S MIRJANOM MIKULEC / Foto: Darko Mihalić

DNEVNI BORAVAK DOBIO DETALJE I MANJE KOMADE NAMJEŠTAJA

U stanu u Remetama doista je bilo potrebno dodati samo par sitnica kako bi bezlična dnevna soba postala elegantna i poželjna gledateljima.

Malim detaljima poput sobnih biljaka, postavljanjem rasvjete i slika na zidu, dnevna soba dobila je toplinu potrebnu za stvaranje osjećaja doma.

TRAŽIMO DOM S MIRJANOM MIKULEC / Foto: Darko Mihalić

OBNOVA ZIDOVA U SPAVAĆOJ SOBI

Spavaća soba u stanu u Travnom jedna je od glavnih prostorija koja može utjecati na odluku kupca. Intenzivna zelena nijansa nikako se ne uklapa u ideju odmora i opuštanja pa je jedan od glavnih zadataka bila promjena boje. Zidovi su obojeni u neutralniju i blažu sivu, a jednostavnija posteljina dala je luksuzniji dojam ovoj sobi.

TRAŽIMO DOM S MIRJANOM MIKULEC / FOTO: SAŠA LISJAK
Komentari