I UKRAŠAVANJE MOŽE POČETI! Imamo najljepše božićne dekoracije za svaki stil

Za ljubitelje dekoracija i blagdana, božićno ukrašavanje doma počinje već u studenome. No, i ako ste među onima koji to čine par dana prije samog Božića, dobro je pripremiti se već sada kako bi se na vrijeme osigurale željene dekoracije.

 


Priča oko svih blagdana, a naročito oko Božića, veže se uz tradiciju pa su tako i dekoracije kojima obogatimo svoj dom krajem svake godine prava škrinja uspomena i imaju priču te ih uglavnom većinu pomno čuvamo u kutijama i starim koferima. No, poželimo ih, ipak, svake godine obnoviti nekim novim detaljem. Pored toga, neke od njih imaju vijek trajanja pa je potrebno zamijeniti ih novima.

Vjerojatno se i vama dogodi svakog Božića da barem jedna kuglica s bora i porculanska figura završi u smeću, kao i stare lampice koje su odradile svoj radni vijek. Na koncu, ponekad poželimo svoj dom okititi u sasvim novom blagdanskom ruhu. Kako biste na vrijeme obnovili svoju blagdansku dekorativnu postavu i dodali neke nove elemente, u bogatoj ponudi Bauhausa pronašli smo super inspiraciju.

Tako ćete doći do detalja koje želite u svome domu i izbjeći dodatan stres i strku koja vlada pred blagdane.

Foto: Bauhaus

DRVCE – SREDIŠNJA TOČKA BLAGDANA

Prva asocijacija na blagdane svakako je božićno drvce. U djetinjstvu bila nam je prije svega bitna njegova veličina te da na njemu ima dekoracija koje smo sami izrađivali ili odabrali u trgovini. To nekada i nije bilo u potpunom skladu, no bitno je da smo – uživali i dobro se zabavili!

Kada odrastemo, ipak smo malo racionalniji te imamo drvce prilagođeno prostoru te često odabiremo umjetno jer je znatno praktičnije i dugoročno isplativije. Noviji modeli božićnih drvca doista su vjerni onim prirodnima tako da je i estetski moment – savršen.

Možda je baš sada pravo vrijeme da nabavite umjetno drvce koje će trajati godinama i više se nećete morati brinuti svakog prosinca o kupovini novoga.

Foto: Bauhaus

OBNOVITE ZALIHU KUGLICA

Kuglice više nisu samo rezervirane za dekoriranje drvca nego se nalaze u svakom kutku doma, u svim vrstama ukrasa – u vijencima, stolnim aranžmanima, zdjelama, vazama… Stoga je potrebno svake godine obnoviti zalihu kuglica.

Trenutno su vrlo tražene kuglice od prozirnog stakla, zatim s mat površinom, ali i naglašenom teksturom koja naliči bogatom reljefu, a efektna je i njihova kombinacija koju možete jednostavno složiti u zdjelu ili vazu od prozirnog stakla.

Foto: Bauhaus

JEDAN VIJENAC NIJE DOVOLJAN

Pored drvca, vijenac je središnja dekoracija blagdana i oni su ukrasi bez kojih su božićni blagdani nezamislivi. Sada su, kao i kuglice još prisutniji – osim na ulaznim vratima i na stolu, stavljamo ih na vrata od soba. vješamo na prozor ili luster ili naslanjamo na kamin.

Ove godine odlučite se obogatiti broj vijenaca, a ako želite da sve bude usklađeno, stilski ih povežite. Bauhaus osim gotovih ukrašenih adventskih vijenaca nudi kolut od slame, zimzelenih grana ili pak pruća u raznim bojama pa im sami možete dodavati dekoracije po želji.

Poigrajte se ovog Božića vijencima na novi i originalan način!

Foto: Bauhaus

PATULJCI I ORAŠARI SU ‘MUST HAVE’

Orašari su tradicionalne božićne figure a svoj su veliki povratak doživjele prije nekoliko sezona i unijele novi dašak nostalgije. Simpatične drvene figurice mogu se nalaziti na drvcu, ali i svim ostalim dekoracijama, te kao motiv na zavjesama, jastucima, dekicama…

Pored orašara, veliki hit u blagdanskim dekoracijama su ništa manje simpatične figure patuljaka i vilenjaka. Kao i s orašarima, možete stvoriti pravu kolekciju i tako imati dekore koje ćete prenijeti na nove generacije u svojoj obitelji.

 

Foto: Bauhaus

TKO IM MOŽE ODOLJETI?

Prigodne figurice od porculana i keramike su neizostavni dio božićnih dekoracija. Volimo ih jer nas podsjećaju na djetinjstvo, omiljene slikovnice, knjige, božićne filmove i predstave koje smo gledali u mlađim danima te na proslave blagdana u obiteljskom krugu. Nemali broj tih figurica prenosi se s generacije na generacije pa ih smatramo pravim malim blagom.

Ako biste htjeli obogatiti svoju kolekciju nostalgičnim i simpatičnim figuricama ili tek krećete u stvaranje svoje vlastite kolekcije, imamo divne prijedloge!

Foto: Bauhaus

OSTAVITE DOBAR DOJAM VEĆ NA ULAZU

Bez obzira živite li u kući ili stanu, ukrašavanje eksterijera uvijek je poželjno. Tako ćete stvoriti pravi blagdanski dojam i dobro, svečano raspoloženje već na ulazu u dom.

Ulazna ograda znatno je ljepša kada su na njoj isprepletene lampice ili grane nekog zimzelenog stabla, a ulazna vrata nezamisliva su bez neke dekoracije – zvončića, vijenca, naljepnice, figura životinja, lampica…

Foto: Bauhaus

SVJETLOSNI LANAC: MOĆNI SAVEZNIK ZA LAMPICE

Lampice na girlandi omiljena su dekoracija kako za unutarnji tako i za vanjski prostor – vrata, zelenu ogradu u dvorištu, grmove i drveća, ogradu balkona… ideja je doista bezbroj. Nekada nam problem predstavlja zapetljavanje girlande odnosno lanca.

Pronašli smo u Bauhausu LED svjetlosni lanac koji ima sjajno kućište  – praktični bubanj koji omogućava prilikom postavljanja lanca da se lako i uredno razmota, a nakon upotrebe da se jednostavno namota na bubanj te tako ostane do sljedeće upotrebe

Pored toga, LED žaruljice idealan su izbor jer imaju znatno dulji vijek trajanja u odnosu na klasične žaruljice, ne proizvode toplinu i imaju manju potrošnju električne energije.

Foto: Bauhaus

PROMO

 

 

 

 

 

 

Komentari