5 razloga zašto umjetno cvijeće nije loš izbor za ukrašavanje doma

Znamo, znamo, prirodno je uvijek ljepše i nezamjenjivo, moramo ipak priznati da i umjetno cvijeće ima nekoliko prednosti koje svakako valja uzeti u obzir.

 

Odaberete li pritom ono koje ne odaje na prvu dojam da je riječ o umjetnom, tim će bolje izgledati.

 

1. Nema šanse da uvene

Priznajte, koliko puta ste kući donijeli predivnu biljku za koju ste možda i izdvojili pozamašnu svotu novca samo da bi vam desetak dana kasnije povila listove i naprosto uvenula? S umjetnim cvijećem možda ne možete pratiti rast novih pupoljaka na svojoj biljci, ali isto tako možete biti sigurni da pupoljci neće ni neočekivano nestati.

foto: Kelly Hoppen

 

2.  Nema svjetlosti? Nema problema!

Iako svi već znamo da bez svjetlosti u interijeru naprosto nema ni lijepog interijera, svjetlost je važna i za to kako se osjećamo u neka četiri zida, kao i naši mali zeleni lisnati ljubimci. Nažalost, najveći broj biljaka zahtijeva veliku dozu neizravne svjetlosti, što nas najčešće ostavlja s izborom da je stavimo na prozor ili ti kraj njega. Kako nije svaka prostorija obasjana idealnom količinom svjetlosti, smještanje biljke u interijer obično svedemo na same prozore gdje često prekriveni zavjesom ni ne dolaze do izražaja. S obzirom na to da umjetnim biljaka svjetlost ni ne treba, idealne su za sve one tamnije dijelove prostorija, ali i neke prostorije koje uopće nemaju danje svjetlosti primjerice kupaonice ili katkad hodnici.

 

3. Jedna briga manje

Posao, faks, obitelj, teretana…raspored nam je svima već dovoljno pretrpan obvezama i sastancima, pa želite li zalijevanje biljaka maknuti s popisa, imat ćete ipak (malo) više vremena i (malo) manje stvari o kojima trebate brinuti. U svakom slučaju, nijedna umjetna biljka još nije uvenula.

foto: Kelly Hoppen

 

4. Boje i teksture

Baš kao i s onim prirodnim, umjetno cvijeće svojim će izgledom u bilo koju prostoriju unijeti dašak boje i života, posebice ako je riječ o prostorijama u neutralnim ili čak pomalo sterilnim interijerima. Napokon, malo boje i teksture mogu zaista promijeniti bilo koji prostor, a u slučaju umjetnog cvijeća je i – trajna.

 

5. Trajno je

Najzahvalnije svojstvo umjetnih biljaka svakako je njihova trajnost. Nažalost, nije svaka biljka koja nam se svidi trajnica, a katkad u cvjetovima omiljene biljke možemo uživati svega nekoliko dana u godini.

foto: Kelly Hoppen
foto: Kelly Hoppen
foto: Kelly Hoppen
foto: Kelly Hoppen
foto: Kelly Hoppen
Komentari