KAD NOVE PLOČICE NISU OPCIJA: evo kako ih jednostavno i brzo možete obnoviti bojanjem

Ako su vam dosadile vaše pločice ili se više jednostavno ne uklapaju u postojeći interijer, a postavljanje novih trenutačno nije opcija, postoji vrlo jednostavno rješenje. U nastavku pogledajte kako ih možete obnoviti

 

 

 

Promjena keramičkih pločica, bez obzira na to je li riječ o kuhinjskim ili kupaonskim, može biti popriličan izazov, osobito ako vam je budžet ograničen. Najbezbolniji, najbrži i najjednostavniji  način je njihovo bojenje.

“Bojenje keramike ne razlikuje se od bojenja drugih materijala. Ono što je najvažnije je izbor kvalitetne boje, kao i sama priprema te zaštita elemenata koje nećete bojati”, objasnila je Nikolina Slamar iz Duluxa.

Foto: InDizajn

1. Prije bojenja potrebno je temeljito očistiti nečistoće poput kamenca i masnoće, a zatim ih lagano prebrusiti brusnim papirom kako biste pripremili podlogu.

2. Drugi korak je nanošenje temeljnog premaza Dulux Super Grip Primer. Temeljni premaz potrebno je nanijeti nerazrijeđeno u jednom sloju. Time se stvara veza između pločica i boje. Dulux Super Grip Primer omogućuje bojenje neupijajućih podloga kao što su staklo, plastika, keramičke pločice i slične površine. U normalnim uvjetima za sušenje su potrebna 24 sata.

Foto: InDizajn

3. Zatim dolazi najzabavniji dio – nanošenje željene boje. Za bojenje možete odabrati Dulux Easycare ako želite mat efekt, a ako te skloniji satenskom sjaju tada je Dulux Rapidry vaš idealan izbor. Potrebna su dva sloja koji se nanose u razmaku od 3 do 4 sata.

Foto: InDizajn

“Osim što ima moć osvježiti baš svaku prostoriju u domu, prednost ovih Dulux boja je i lako čišćenje i održavanje jer ovako obojanu površinu možete prati svim standardnim sredstvima za čišćenje”, otkriva Nikolina Slamar.

Foto: InDizajn

Pogledajte u video prilogu kako smo pobojali pločice korak po korak!

Foto: InDizajn

 

 

 

Komentari