Mala gostinjska soba neobičnog koncepta

Sobe u našem domu rezervirane za goste obično su i najnezahvalniji prostori za uređenje jer veće i ljepše prostorije ostavljamo za svakodnevno korištenje ukućana. Takav je slučaj i sa prostorijom koju vam predstavljamo. Kosine i mala kvadratura bili su veliki izazov timu Mirjane Mikulec.

 

 

 

Gostinjska soba nije zahtjevna po svome sadržaju – elementi koji se moraju zadovoljiti pri opremanju  mjesto za spavanje te mjesto za odlaganje stvari, koje ne mora biti velikih dimenzija. No zato je zahtjevna za uređenje, budući da je riječ o manjim prostorijama u stanu koje su služile nečemu posve drugom, a s vremenom postaju mjesto za povremeno spavanje. Upravo takvu sobu, koja služi kao spavaonica baki i djedi kada posjećuju svoju djecu i unuke, uredio je tim Mirjane Mikulec.

U prostoriji je bilo nekoliko izazova: mala kvadratura, kosina koja dio prostora čini neiskoristivim za kretanje te želja vlasnika da se u nju smjeste dva kreveta. Prvi korak bio je odabrati krevete koji će zauzimati najmanje prostora. Mirjana Mikulec odučila se za dva ležaja koja je spojila istim uzglavljem.

“Kako je soba mala, ne možemo i s jedne i s druge strane kreveta dobiti dovoljno mjesta za prolaz. Morali bismo jednu stranu smjestiti uza zid. Za gostinjsku sobu uvijek je bolje odabrati dva, umjesto jednog većeg kreveta, pa smo to učinili i ovdje. Kako bi ipak dobili skadni izgled, vizualno smo ih povezali tapeciranim uzglavljem rađenim po mjeri”, ističe Mirjana Mikulec. Uzglavlje seže od jedne do druge strane zida i tako povezuje dva odvojena kreveta.

Kao najbolja opcija nam se u ovoj prostoriji pokazala paleta sivih i bež tonova. Oni su dovoljno smireni da djeluju opuštajuće i udobno za svakoga tko u njima boravi. Ujedno, dovoljno su neutralni da ne ističu pretjerano ovu kosinu na zidu. Na nasuprotnoj strani smješten je jednostavan ormar koji će prekrivati cijeli zid pa se tako iskoristio i ovaj nezgodan kosi dio zida.

Pogledajte u video prilogu kako je tekao proces uređenja!

 

 

 

 

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Darko Mihalić

 

Komentari