Makeover za brata i sestru: novo lice dnevne sobe koja je ujedno i spavaća

Vodimo vas u Varaždin, gdje je tim Mirjane Mikulec, u sklopu nagradnog natječaja Iznenadi me, uredio glavni dio stana od 30-ak kvadrata u kojem žive brat i sestra.  Ova prostorija je dnevna soba za druženje i primanje gostiju, ali i spavaonica pa je bio poseban izazov napraviti brzi makeover

 

 

Prijavu na nagradni natječaj Iznenadi me, inače stalne rubrike u emisiji InDizajn, poslala je i Marita Kovačević koja u Varaždinu živi s bratom. Odmah po odabiru Mirjana je nazvala dobitnicu i saopćila joj sretnu vijest te sa svojom ekipom krenula put Varaždina. Prostorija koju je Marita prijavila centralni je dio stana u kojem žive ona i brat te objedinjuje dnevni boravak i dvije spavaće sobe u svega 16 kvadrata. Cilj je prije svega bio bezlični prostor učiniti udobnim mjestom za život. Odabir nekoliko boja za zidove pokazale su se kao odličan odabir, baš kao i tapeta koja je dodatno razigrala i osvježila prostor.

Pored toga, trebalo je sobu učiniti mjesto za spavanje i boravak tijelom dana. Funkcionalnost je prije svega postignuta trosjedom koji će služiti i kao ležaj, a a odabirom detalja upotpunjen je dojam i dobiven ugodan višenamjenski prostor. No, prije toga trebalo je zamijeniti i raspored u prostoriji te zadržati neke elemente… Pravi izazov bio je nove sadržaje uklopiti s postojećima koji su ostali u prostoriji.

Što je sve u sobi promijenjeno te kako je tekao makeover korak po korak, pogledajte u video prilogu!

 

 

PRIJE

 

 

 

POSLIJE

 

 

 

Foto: Darko Mihalić

Komentari