Spavaća soba: elegancija i profinjenost utkani u svaki centimetar

Spavaće sobe koje svojim načinom uređenja podsjećaju na hotelske sve su poželjnije u interijerima. Kako to postići, pogledajte na primjeru uređenja roditeljske spavaonice za čiji izgled se pobrinuo studio Mirjana Mikulec interijeri

 

 

Roditeljska spavaća soba u prostranom obiteljskom stanu inspirirana je trendovima u uređenju interijera – klasičnim dizajnom i hotelskim sobama. Stoga raskošan krevet apsolutno dominira prostorijom a njegovo uzglavlje je posve naglašeno svojom dimenzijom, odabirom boje i dizajnom. No,  ni zidovi ukrašeni štukaturama, tepih niti razni drugi elementi poput zlatnih visilica nimalo ne kaskaju u svome dizajnu te čine da soba ima atmosferu hotela.

“Ako želite postići izgled hotelske sobe, ne libite se koristiti boje. Ovdje prostorijom dominira veliki krevet u zelenoj nijansi, presvučen mekim baršunom koji je unio profinjenost i eleganciju. Dobro je ostatak namještaja svesti na minimum kako bi fokus prostorije ostao upravo na krevetu. Ovom rješenju doprinijet će i ormari izrađeni po mjeri koji se vizualno stapaju sa zidom”, savjetuje Mirjana Mikulec.

 

 

 

 

Zavjese su također obavezan element ovakvih soba, a idealno je staviti dva sloja i to u dvije različite nijanse – prvi od prozračnog i laganog materijala, a drugi od teškog i neprozirnog baršuna ili svile.

Dekori zavjesa mogu biti vrlo važan dekorativni element, pogotovo u sobama inspiriranim luksuzom i hotelima. Zato sam odabrala tkaninu izražene strukture u sivkastoj boji, ona će se bojom i teksturom slagati s našim odabirom kreveta, ali i ostatkom interijera”, ističe dizajnerica.

Kako je teklo opremanje sobe korak po korak, pogledajte u video prilogu!

 

 

Projekt Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Darko Mihalić

Komentari