DETALJI KOJI ČINE RAZLIKU: uredite svoju kupaonicu da bude drugačija od ostalih

Kupaonica je mali prostor gdje je svaki element, pa i onaj najmanji, bitan jer je sve uočljivije. Evo kako je urediti da bude funkcionalna i djeluje skladno i estetski privlačno!

 


Uređenje kupaonice veliki je zahvat i zato je potrebno dobro promisliti o svim elementima – od pozicije sanitarija, preko odabira keramike pa do završnih detalja poput tipkala za vodokotlić i kanalica za tuš.

“Iako je najčešći odabir naših klijenata jednostavan bezvremenski izgled, uvijek savjetujem mali pomak od uobičajenog kako bi kupaonski prostor učinili zanimljivijim. Osim estetskog momenata, savjetujem kvalitetne elemente pogotovo kada je riječ o sustavima ugradbenih vodokotlića, jer je njihova zamjena poprilično komplicirana i skupa pa je nužno razmišljati o njegovoj dugovječnosti”, otkriva Mirjana Mikulec.

MIRJANA MIKULEC INTERIJERI/FOTO: MARKO CINDRIĆ

Nakon što ste odabrali sve velike stavke za uređenje, slijedi odabir detalja. Uz slavine tu je i odabir aktivacijski tipki za ispiranje koji će doprinijeti finalnom izgledu, pogotovo ako ga uskladite s ostatkom uređenja. Birati tako možete one od prirodnih materijala, raznih obrada stakla kao i  onih koja će se itekako izdvojiti u prostoru.

Projekt Mirjana Mikulec interijeri s asortimanom Credo centra / Foto: Darko Mihalić

“Pri ugradnji vodokotlića uvijek savjetujemo da, između ostalog, obratite pažnju na veličinu spremnika, jer što veća zapremnina to vam omogućuje više manjih ispiranja. Svakako je dodatni plus je odabrati onaj koji ima mogućnost individualnog podešavanja”, savjetuje Silvija Barišić Novko iz tvrtke TECE.

PROMO FOTO / TECE

“Kada ste odabrali vodokotlić slijedi onaj zanimljiviji dio, a to je odabir tipke za ispiranje. U odnosu na uređenje kupaonice, mogućnosti su mnogobrojne, a jedan od zanimljivijih je ona s izgledom hrđe na kojoj se završni izgled površine ručno dovršava”, dodaje.

PROMO FOTO / TECE

Upravo male stvari u kupaonici te su koje će zaokružiti izgled kupaonice. Na vama je da odlučite na koji ćete ih način uklopiti u prostoriju.

Komentari