TRANSFORMACIJA ŠKOLSKOG HODNIKA: prazan prostor pretvorili smo u kutak za druženje učenika

Nova sezona emisije donijela je i nove priloge Iznenadi me. Prvi na redu je preuređenje velikog hodnika unutar jedne srednje škole.  Prazan i neiskorišten prostor tim Mirjane Mikulec pretvorio je u ugodan dnevni boravak u kojem će se učenici moći družiti nakon nastave

 

 

 

Ravnateljica Srednje škole – Centra za odgoj i obrazovanje Zagreb Đana Baftiri znala je da prazan prostor na drugom katu škole treba urediti i prilagoditi potrebama učenika. Isto tako, znala je koga treba pozvati u pomoć. Učenicima je nedostajao prostor za odmor i druženje kada nema nastave pa je u pomoć priskočio tim Mirjane Mikulec. Tvrtka Meblo Trade prostor je opremila potrebnim namještajem no prije svega trebalo je osvježiti zidove.


PRIJE

Mirjana Mikulec Interijeri / Foto: Ivan Črepić

Nakon skidanja starog namještaja i popravljanja manjih oštećenja na zidovima krenulo se s bojanjem. Izabrana je nježna svijetla nijansa koja je prostoru dala prozračnost. Nakon što je baza prostorije bila gotova, došao je i red na namještaj.  Odabrane su police jednostavnih linija u kojima ima dovoljno mjesta za knjige i društvene igre koje će učenici moći koristiti.

Mirjana Mikulec Interijeri / Foto: Ivan Črepić

Posebna pozornost posvećena je odabiru sofe za ovaj prostor.

“Željeli smo da bude dovoljno velika i udobna kako bi više učenika moglo zajedno sjediti. Zato smo odabrali modularnu sofu nepravilnih linija u nekoliko nijansi. Priču smo zaokružili velikim sivim tepihom kako bi dojam dnevnog boravka bio potpun”, ističe dizajnerica Mirjana Mikulec.


POSLIJE

Mirjana Mikulec Interijeri / Foto: Ivan Črepić

Kako je tekla transformacija ovog prostora i što je sve promijenjeno i dodano, pogledajte u video prilogu.

 

Mirjana Mikulec Interijeri / Foto: Ivan Črepić

 

 

 

Komentari