MOŽE I BEZ GORNJIH ELEMENATA: novi projekt studija Mirjane Mikulec ima upravo takav koncept kuhinje

Standardne kuhinje s gornjim i donjim elementima klasik su kojeg mnogi biraju prilikom uređivanja jedne od najvažnijih prostorija doma – kuhinje. Ipak, ako se odvažite na drugačiji pristup i kreirate trendi kuhinju bez gornjih elemenata, dobit ćete prozračan i originalan prostor koji neće ostavljati dojam pretrpanosti

 

 

Kuhinjski prostor uređen bez gornjih elemenata idealan je za vlasnike koji se ne zadržavaju dugo u kuhinji, a žele da im je sve nadohvat ruke. Upravo jednu takvu kuhinju uredio je studio Mirjana Mikulec interijeri za mladog poslovnog čovjeka koji je poželio moderan i funkcionalan prostor s naglaskom na tamnim nijansama i strogim, ravnim linijama. Zahvaljujući dobro iskorištenom tlocrtu i mogućnostima koje on pruža bilo je dovoljno mjesta da se izrade duboke ladice za pohranu posuđa i namirnica.

Dizajnerica Mirjana Mikulec u ovakvim situacijama savjetuje:

„Ako nemate potrebe za puno skladišnog prostora, ne bojte se odabrati model bez gornjih elemenata. Tako  nećete zagušiti prostor, dobit ćete profinjen izgled, a nećete izgubiti funkcionalnost.“

MIRJANA MIKULEC INTERIJERI / FOTO: Tarik Walid El Kawam

Nit vodilja svakako je bila odabrati materijale koji odgovaraju uređenju ostatka stana, koji je kombinacija industrijskog i minimalističkog stila, kako kuhinja ne bi stršala i narušavala dizajnerski koncept. Stoga je odabrana oplemenjena iverica te radna ploča crne boje. Potpuni dojam zaokružen je odabirom fronti jednostavnih, ravnih linija u nijansi tamnog sivog betona.

MIRJANA MIKULEC INTERIJERI / FOTO: Tarik Walid El Kawam

Luksuzni izgled ove kuhinje postignut je postavljanjem ogledala na gornje fronte što nije uobičajeno, a ovu kuhinju čini posebno zanimljivom i originalnom. Kako je izledalo opremanje kuhinje korak po korak, pogledajte u video prilogu!

 

 

Komentari