Hladni podrum postao je ugodan prostor za druženje: oduševit će vas koncept moderne kuhinje po mjeri

Zanimljiv zadatak stavljen je pred tim Mirjane Mikulec – preobrazba hladnog podruma u ugodan prostor za druženje. Trebalo je urediti blagovaonski dio, dio za odmor uz tv jedinicu i kuhinjski prostor. Ovaj put fokus je na uređenju kuhinje kroz čije ćemo vas opremanje provesti.

 


Riječ je o prostoru od gotovo 28 kvadrata pravilnog oblika koji ima dva izlaza i visoke prozore pa ga je bilo lako podijeliti u tri zone. Kuhinja s visokim elementima smještena je uza zid desno od vrata. U produžetku je predviđena pozicija za blagovaonski set, a na suprotnoj strani prostorije dio za odmaranje i druženje.

Kako su vlasnici poželjeli što čišći izgled bez previše detalja tako se krenulo i s planiranjem. Nakon izmjere pokazalo se da postoji mogućnost postavljanja otoka što su vlasnici prihvatili. S obzirom da je riječ o podrumskom prostoru nije bilo potrebe za skrivanjem vidljivih cijevi. Bilo je dovoljno obojiti ih u istu boju kao i strop.

INDIZAJN

MIRJANA MIKULEC INTERIJERI/FOTO: MARKO MILOHNIĆ

Kada je riječ o odabiru dekora, za fronte kuhinje odabran je Feelwood. Radna ploča i zidna obloga je od crnog Compacta, a monotonija je razbijena sve popularnijim Eldesil letvicama. Ideja je bila dobiti suvremenu kombinaciju drva i tamnih elemenata.

Klijenti na kuhinju nisu željeli profilacije na frontama pa je ta želja ostvarena zahvaljujući sistemu izvlačnih vrata, koja poa potrebi mogu zatvoriti cijeli radni dio kuhinje.

 

Komentari