PROSTRANI DNEVNI BORAVAK: zemljani tonovi, prirodni materijali i kutna garnitura definiraju prostor

Bez obzira na stil i koncept prostora, svima nam je želja imati veliki i ugodan dnevni boravak. Za inspiraciju nudimo vam prostrani boravak čije uređenje potpisuje studio Mirjane Mikulec

 


Nakon kuhinje, koju smo prikazali u prvoj epizodi InDizajna, pokazujemo vam kako je tim Mirjane Mikulec uredio dnevni boravak, koji se nalazi u istom prostoru otvorenog koncepta.

“Prostor od 30 kvadrata rezerviran je za dnevni boravak, a zamišljen je u jednostavnom i modernom stilu, ispunjen garniturom za sjedenje, tepihom, klub stolićem, tabureom i tv jedinicom ispod koje je prostor za skladištenje”, otkriva dizajnerica Mirjana Mikulec. Kako kvadrata i prirodnog svjetla ima dovoljno, dizajnerica je odlučila staviti veliku kutnu garnituru koja dominira prostorom.

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Saša Lisjak

Dnevni pboravak smješten na dnu dnevne zone, s izlazom na terasu, pa je raspored namještaja definiran u odnosu na otvore. Kut sofe okrenut je prema blagovaonici kako bi se vizualno razdvojile zone i ostavio nesmetan prolaz prema vanjskom prostoru.

Klijenti su željeli da boravak bude u suvremenom stilu s malim odmakom od uobičajenog te da u njemu budu zemljani tonovi i prirodni materijali.

 

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Saša Lisjak

“Kako bismo to postigli, predložili smo igru dekorima i materijalima i decentan Samsung The Frame TV. Za kutnu garnituru smo, kao centralni komad, predvidjeli neutralni ton. Kutnu garnituru izradili smo po mjeri u Modulu prema točno traženim dimenzijama i u željenoj, svijetloj i perivoj tkanini dok smo tabure dali izraditi u potpuno drugoj, plavoj nijansi”, objašnjava Mirjana Mikulec te dodaje kako je najveća prednost izrade tapeciranog namještaja po mjeri to što se svi materijali mogu uskladiti, a svaki centimetar prostora iskoristiti.

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Saša Lisjak

Na dijelu oko TV-a kombiniran je hladni i elegantni dekor mramora nasuprot drvenom dekoru i tapeti koja imitira prirodni materijal.

Pogledajte u video prilogu kako je tekao proces uređenja ovog modernog i ugodnog dnevnog boravka.

 

 

Komentari