MAKEOVER DETALJIMA: dotjerivanje spavaće sobe u kojoj su postojali samo krevet i ormar

Slijedeći želje vlasnice, studio Mirjane Mikulec uredio je njezinu spavaću sobu u sivim tonovima, a kako bi podigao prostor, uklopio je i poneki zlatni element.

 


Kao što znate, detalji su ti koji upotpunjavaju prostor i daju mu završni izgled. Tim Mirjane Mikulec imao je za zadatak upravo takvo preuređenje kojim bi se dovršilo uređenje spavaće sobe.

Klijentica je sama kupila krevet, ali tu je uređenje stalo. Nedostaju zavjese, rasvjetno tijelo, tepih, noćni ormarići…

“S obzirom na veličinu sobe i postojeće komade namještaja, nismo bili u mogućnosti mijenjati raspored namještaja, pa smo manjim komadima upotpunili izgled”, objašnjava Mirjana.

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Marko Cindrić

Budući da je vlasnici bilo jako važno da soba bude gotova što prije, Mirjana Mikulec i njezin tim odabrali su detalje i manje komade namještaja koji su bili odmah dostupni, a sve su pronašli u poslovnici Lesnine u kojoj je kupljen i krevet.

Slijedeći želje vlasnice, dizajneri su se zadržali na sivim tonovima, a uklopili su i pokoji zlatni element.

“Kako imamo dominantan krevet, ostatak namještaja uskladili smo stilom, ali i bojom da bismo dobili skladnu cjelinu”, ističe Mirjana.

Jedan dio akcentnog zida dobio je i novi sloj boje. Ton boje biran je prema boji kreveta, a zid je obojan djelomično jer na taj način se ne ističe dodatno ugradbeni ormar.

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Marko Cindrić

Zanimljivi stolići za odlaganje sitnica smješteni su sa svake strane kreveta. S obje strane kreveta dolaze i mekani tepisi koji osiguravaju toplinu bosim nogama, a bojom povezuju prostor.

“Spavaća soba je prostorija koja prije svega treba biti ugodna. Ipak, volim kada joj mogu istaknuti i estetsku stranu. Bez obzira na to jeste li ljubitelj tamnijih tonova, bogato ukrašenih zidova ili pak jednostavnijih elemenata, imajte na umu da pri uređenju svoje želje stavite ispred trendova jer je na kraju najvažnije se da vi u njoj osjećate ugodno”, poručuje Mirjana Mikulec.

 

Komentari