KUPAONICA BEZ MANE: evo na što treba pripaziti prilikom opremanja

Svi već znamo da za uređenje ili preuređenje kupaonice moramo u budžetu izdvojiti više novaca nego za bilo koju drugu prostoriju. S obzirom da je riječ o skupom zahvatu važno je dobro promisliti o konačnom izgledu i unaprijed donijeti sve odluke jer prostora za greške nema.

 


Dobar raspored jamčit će funkcionalnost i tu ne biste trebali raditi kompromise. Nekoliko je važnih odluka s kojima ćete se sresti.

Mirjana Mikulec podsjeća na jednu od njih:

Odaberete li primjerice walk in tuš dobit ćete neprekinutu podnu oblogu što daje ujednačen izgled i vizualno povećava prostor. Ovakav tuš daje vam mogućnost odabira kanalice koju ćete uklopiti u ostatak uređenja i dobiti cjelovit dizajn.”

kanalice
Foto: TECE

ODABIR KERAMIKE

Dobro pripazite na odabir keramike. Ako niste sigurni kako ćete se osjećati u prostorijama s vibrantnim bojama ili upečatljivim uzorcima, igrajte na sigurno. Ono što se posebno ističe na zidu kupaonice je tipkalo za WC, detalj koji se ponekad zanemaruje, ali itekako je važan za konačni izgled. Pravilan odabir tipkala povezat će sve kupaonske elemente u smislenu cjelinu.

Foto: TECE

TIPKALO ZA ISPIRANJE

Hoćete li odabrati tipkalo sa senzorskim tipkama u ravnini zida ili ćete se pri odlučivanju voditi materijalima, ovisi, naravno, o ostatku uređenja. Iako su dugo najpopularnija bila tipkala od plemenitog čelika, stakla ili kroma, sve češće odabir pada na nove materijale poput mramora, drva ili betona.

 

Komentari