Moderan zagrebački stan osvaja svojom elegancijom i profinjenošću

Predstavljamo vam jedan od novijih projekata uređenja studija Mirjane Mikulec, stan u novogradnji koji je postao novi dom bračnom paru. Njihov zahtjev bio je, budući da riječ o novogradnji, da radovi u interijeru budu minimalni te da ga odlikuje jednostavan, profinjen i ugodan dizajn

 

 

Prostrani četverosobni stan od 120 četvornih metara u širem centru Zagreba sastoji se od dvije cjeline, koje razdvaja dugački elegantni hodnik u obliku slova L. Tako je interijer podijeljen na dvije zone – u jednoj se nalazi dnevni boravak s blagovanjem i kuhinjom te glavnom spavaćom sobom i pripadajućom kupaonicom, a u drugome dvije sobe. One su, budući da u stanu žive dvije osobe, bračni par u srednjim godinama, pretvorene u garderobu odnosno gostinjsko-radnu sobu. U tom dijelu stana nalazi i se i manja kupaonica te vešeraj.

Kako je riječ o novogradnji i u građevinskom smislu je stan bio dovršen, želja klijenata, koji su se za pomoć u uređenju obratili dizajnerskom studiju Mirjane Mikulec, je bila da radovi budu minimalni i da stan, kojim će dominirati jednostavan, a profinjen i ugodan dizajn bude prilagođen njihovim potrebama. Stoga su sve zidne i podne obloge zadržane, kao i raspored prostorija te izgled kupaonica.

Drugi zahtjevi vlasnika odnosili su se na stil odnosno prisutnost klasike u interijeru, te smještanje kamina u dnevnu zonu. On je svoje mjesto pronašao kod blagovanja te daje toplinu cijelom prostoru, budući da je vidljiv iz boravka, dok se vlasnici odmaraju na kutnoj garnituri. Klasika je prisutna u svakoj prostoriji – od štukatura na zidovima, preko vitrine sa staklom, ormara s ukladama te na izboru boja.

Neutralna siva u kombinaciji s drvetom, smeđim i plavim nijansama savršeno je ispunila svoju zadaću željenog elegantnog i toplog dojma. Tamniji tonovi zastupljeni su više u dnevnoj zoni, dok su u ostalim prostorijama svjetliji. U uređenju gostinjsko-radne sobe korišteni su moderniji elementi te pažnju plijeni radni stol koji je nastavak ormara.

Glavni detalj u spavaćoj sobi, koji neće proći nezamijećeno, su razigrane ukrasne štukature, ali u modernoj verziji. Ova trendi dekoracija jako se svidjela vlasnicima, tako da ju je dizajnerski tim Mirjane Mikulec unio i u dnevnu sobu. Većina namještaja u stanu rađena je po mjeri, kako bi se bolje iskoristio prostor, ali i istaknula njegova ljepota.

 

Komentari