MALI STAN: pogledajte kako je mladi vlasnik pretvorio svoj novi dom u moderno i funkcionalno gnijezdo

Derutni prostor na posljednjem katu stare zgrade postao je ugodan i moderan dom od 27 kvadrata za mladoga vlasnika.

 


Nakon sobe u studentskom domu, zatim sobe u stanu koji je dijelio s nekoliko vršnjaka, mladi Benjamin Virot uselio je u svoj prvi dom.

Kupljeni stančić u predgrađu Pariza zatekao je u derutnom stanju, s dvije male sobe i kupaonicom koje su sve odreda bile mračne i klaustrofobične.

Foto: Benjamin Virot

Na prvi pogled od prostora površine svega 27 četvornih metara nije izgledao obećavajuće, no Benjamin je u njemu vidio dobru priliku da stvori dom kakav želi i u kojem će imati sve što mu treba.

Tako ovaj mali prostor nakon adaptacije, u kojoj je srušen zid koji je dijelio kuhinju od spavaće sobe kao i zid između hodnika i kuhinje postao znatno funkcionalniji.

Foto: Benjamin Virot

Hodnik je prema idejama koje je smislio Benjamin postao dio open spacea u kojem je kuhinja sa šankom, dnevni boravak sa stolom za blagovanje te dio za spavanje, odijeljen od ostatka staklenom stijenom s crnim profilima.

Foto: Benjamin Virot

Kuhinja je vrlo male površine, a bočna strana radne plohe funkcionira i kao mjesto za projekciju filmova koji se lijepo mogu gledati iz dnevnog boravka u kojem je središnje mjesto kutna garnirura.

Za blagovaonski kutak odabran je okrugli stol, što je idealno za male prostore jer omogućava lakše kretanje.

Foto: Benjamin Virot

Benjamin je maksimalno iskoristio prostor, a koristeći svijetle nijanse odnosno bijelu koja dominira, postigao je iluziju volumena i prozračnost. Ostavio je stare drvene grede te ih obnovio, kako bi ostavio poveznicu s autentičnim prostorom. Grede su donijele toplinu i šarm kao i novi parket slagan u popularni francuski vez.

Foto: Benjamin Virot

 

Komentari