Osvaja vedrinom i toplinom: prostran stan s predivnom galerijom

Četverosobni stan u Krakovu pravo je moderno obiteljsko gnijezdo u kojem se nije zaboravilo na tradicionalne materijale poput opeke i drveta kao ni stvaranje tople atmosfere koja je iznimno bitna za svaki dom

 

Ono što je u ovom stanu trosobnom stanu od 100 m2 u kojem živi mlada obitelj najupečatljivije svakako je galerija do koje vode stepenice iz dnevne zone. Kako je galerijski prostor odnosno spavaća soba odijeljena od donjeg prostora tek staklenom pregradom ona je ustvari dio open spacea koju čini dnevni boravak, blagovanje i kuhinja u prizemlju.

Ovakvu pregradu dizajneri, Shoko Studio, odabrao je kako bi prirodna svjetlost došla u ovaj dio stana. Na galeriji se još nalaze kupaonica te radna soba koja je ujedno i garderoba, a u prizemlju i dječja soba. Pored galerije, ono što plijeni pažnju jest odabir materijala i boja odnosno uređenje kao spoj industrijskog i skandinavskog dizajna. Prirodno drvo, cigla i crno obojeni metal kombinirani su vješto s bijelom, sivom te akcentima u pastelnim tonovima.

Nježno siva, ružičasta i plava dale su prostoru mekoću i vedrinu te ga učinile pravim obiteljskim gnijezdom. Kao dobar stilski kontrapunkt odabrane su podne crnobijele pločice u kuhinji i kupaonici zanimljivog geometrijskog uzorka koje unose dinamiku u prostor.