OVO JE SVE: moderna kuća s bazenom, pogledom na jezero i zelenilo

Ponekad je eksterijer glavni adut nekog stambenog objekta. Takav je slučaj i s kućom u okolici Bordeauxa – njegova terasa, bazen i pogled na jezero jednostavno oduzimaju bez daha te zajedno s interijerom čine pravu čaroliju

 

 

 

Dizajnerica Julie Chatelain potpisuje projekt uređenja obiteljske kuće u okolici Bordeauxa, grada na jugozapadu Francuske. Okružena prirodom, kuća nudi privatnost i mir, a to je ono što su vlasnici i htjeli. Pored toga, pogled na zelenilo i malo jezero što se nudi iz kuće bio je dodatni adut zbog kojeg su se bez premišljanja odlučili za ovu kuću od 130 četvornih metara koja u svome sklopu ima bazen. Dakle, sve su to i više nego dobri elementi za stvaranje doma iz snova.

Foto: Frenchie Cristogatin

Prije useljenja kuća je u potpunosti obnovljena – kako interijer tako i eksterijer, s tim da se moderno drveno pročelje nije diralo. Upravo ovakav odabir pročelja jako se svidio vlasnicima jer se potpuno uklapa u ambijent, a ovaj koncept prati i unutarnje uređenje, naročito nekih prostorija poput spavaće sobe i kupaonice.

Cijela donja etaža je velika dnevna zona uz dodatak nižeg spojenog objekta u kojem je garaža s ostavom. S ulične strane je prekrasno uređen vrt te se s bočne strane može doći i do terase na koju se inače izlazi iz dnevnog boravka.

 

Foto: Frenchie Cristogatin

Dnevna zona odijeljena je od ulaznog prostora staklenom stijenom, tako se da se već s ulaznih vrata vidi terasa i prekrasan pogled na zelenilo i jezero. No, to nije jedina staklena stijena u ovom dijelu kuće – i kuhinja je na taj način odijeljena od dnevnog boravka, a prozori su također koncipirani kao velike klizne stijenen.

Tako se mirisi i pare iz kuhinje previše ne šire ostatkom prostora, a veliki vanjski otvori čine efekt spajanja eksterijera i interijera – boravak se širi na otvoreno i može se na njemu boraviti i za vrijeme kišnog vremena budući da je terasa natkrivena.

Foto: Frenchie Cristogatin

Dok je prizemlje uređeno moderno, s dominacijom svijetlih tonova, prije svega bijele, gornja etaža s dvije spavaće sobe je u tamnijim tonovima te je drvo više zastupljeno što je dalo prostoru toplinu.

 

 

Komentari