Tein moderni i funkcionalni dom u kojem glavnu riječ vode bijela, siva i crna

Čitateljica Tea otvorila nam je vrata svoga doma koji se nalazi u mjestu Gat pokraj Belišća. Riječ je o novosagrađenoj kući površine 98 četvornih metara koju je vlasnica sa suprugom Božidarom uredila vodeći se idejama neutralnosti, funkcionalnosti i jednostavnost te dominacijom neutralnih boja – sive, bijele i crne

 

 

 

Mladi bračni par, Tea i Božidar Lovrečić nedavno su uselili u svoj novi dom, obiteljsku kuću koja se prostire na 98 četvornih metara. Novosagrađena kuća nalazi se u mjestu Gat nedaleko Belišća, ali bismo je načinom uređenja prije smjestili u neku urban sredinu okruženu betonom i asfaltom. Dom Lovrečićevih posve je moderan i njima vladaju minimalizam te siva, bijela i crna. Ove boje protežu se cijelim interijerom koji se sastoji od prostrane dnevne zone koja funkcionira kao open space i vodi na terasu od 18 kvadrata, zatim dviju spavaonica, kupaonice, hodnika, izbe.

Glavne i isključive inspiracije prilikom uređenja njihovog životnog prostora, otkriva Tea, bila je neutralnost, funkcionalnost i jednostavnost.

“Vodili smo se jednostavnim ravnim linijama kako bi dom ostao što suvremeniji, a glavne boje doma su crna, bijela i siva kako bi kroz godine, ako nam dođe, mogli mijenjati interijer detaljima raznih boja koje uz jednostavne linije i neutralnost uvijek idu”, objašnjava vlasnica ne skrivajući svoje zadovoljstvo konačnim rezultatom.

 

Foto: Privatni arhiv

 

“Ovaj način uređenja možda pripada modernom stilu, no nikako nismo htjeli biti podložni niti jednom od trenutno IN stilova kako bi, kako smo već rekli, dom ostao suvremen. Nikako nismo htjeli razmišljati trenutno niti popustiti utjecaju trendova“, dodaje.

Njezin dom je baš po mjeri nje i supruga – moderan, jednostavan, prozračan, bez puno detalja koji bi opterećivao prostor. Uređenje njihova doma trajalo je oko tri mjeseca, a nakon useljenja trebalo je još neko vrijeme da se zaokruži cijela priča upotpunjavanjem raznih detalja i ponekom dekoracijom. Tek tada je prostor zaživio kao pravi dom.

 

Foto: Privatni arhiv

 

“Od samog početka samo imali viziju i dobro smo se organizirali pa je sve relativno brzo bilo gotovo. Jedina prostorija koja nije uređena je druga spavaća soba koju trenutno ni ne koristimo. Malo je reći da smo zadovoljni izgledom kuće”, ističe Tea koja je većinu namještaja nabavila u trgovinama namještaja. Iznimka su jedino stolarija i kuhinja koja je rađena po mjeri. Upravo ovaj dio stana, uz izbu, Tea ističe kao najfunkcionalniji. Gornji kuhinjski elementi su do samoga stropa kako bi se stvorilo što više prostora za skladištenje namirnica i posuđa. Najgornje police u ormarićima rezervirane su za one stvari koje rijetko koriste, a koje im ipak trebaju. U sklopu kuhinje je otok koji supružnicima Lovrečić služi za doručak.

“Izbu nažalost, ne možemo pokazati jer smo u nju sakrili sve što se ne mora vidjeti. Primjerice, kombi bojler, perlica rublja, košara za prljavo rublje, zamrzivač, koševi za odlaganje otpada, velike police od stropa do poda za odlaganje zimnice kao i ambalaže”, otkriva Tea.

Biranjem funkcionalnog namještaja i rješenja izbjegli su pretrpanost i, kako kaže Tea, profitirali na činjenici da je prašina obrisana za 10 minuta.

 

Komentari