Potkrovlje sa zanimljivim rješenjima i obiljem svjetlosti. Uredila ga je vlasnica Lana Klingor Mihić

Potkrovlje kuće Lane Klingor Mihić, koje ćemo vam ovaj puta pokazati, prostire se na 180 kvadrata. Stan je Lana sama uređivala i tako kulinarstvo na kratko zamijenila dizajnom interijera

 

 

Lana Klingor Mihić poznata je prije svega kao poslovna žena koja se bavi PR-om i promocijom te osoba kojoj je kulinarstvo strast. Sada nam je pokazala i svoje umijeće uređivanja interijera. Vodimo vas u njezino potkrovlje u obiteljskoj kući. Na površini od 180 kvadrata posebnost su neodoljive kosine, a vlasnica je sve to začinila svojom ljubavlju prema estetici i lijepim detaljima. No, glavna nit vodilja ipak je bilo kulinarstvo.

Naime, ovaj dio kuće koncipiran je kao open space i ponajprije je namijenjen za snimanje Lanina kulinarskog serijala pa je sve podređeno upravo kuhanju. Tome svjedoči i kuhinja koja se sastoji od dva dijela…

 

Foto: Darko Mihalić

 

“Moja ideja je bila da ovo prije svega funkcionira kao open space i da imamo što manje zidova. Velika kvadratura omogućila je da imamo puno sadržaja u prostoru, a da on istovremeno funkcionira kao povezana cjelina. Što se tiče kuhinje, htjela sam da bude idealna za snimanje video recepata“, otkriva Lana Klingor Mihić.

U početku je vlasnica zamišljala da u potkrovlju bude samo dovoljno velik kuhinjski prostor za snimanje, no priča je krenula drugim tokom i stvorena je velika dnevna zona s boravkom, blagovanjem, malim radnim kutkom te kutkom za odmor, spavaća soba i kupaonica – mala wellness oaza za opuštanje i odmor. Lana je prostor zamislila kao kombinaciju stilova koja se pokazala kao pun pogodak. Želja joj je bila da svaki komad namještaja bude drugačiji i da u prostoru bude boja i različitih materijala te da strop krase drvene grede.

Foto: Darko Mihalić

 

Jedna od najvećih prednosti ovog prostora je dotok prirodne svjetlosti i to zahvaljujući 14 Velux krovnih prozora koji su doprinijeli estetskoj dimenziji prostora. Prema Laninim riječima, zahvaljujući prozorima, i kuhanje je lakše.

“Da imate ne znam kako pametnu rasvjetu i ne znam koliko rasvjetnih tijela, ništa ne može zamijeniti dnevnu svjetlost”, ističe Lana te dodaje kako joj je veliki saveznik mogućnost da daljinskim upravljačem otvori teško dostupne prozore iznad kuhinjskog otoka na kojem kuha i da tako sva para od kuhanja brzo izađe iz prostora.

Foto: Darko Mihalić

 

Komentari