Elegantni, moderni ženstveni stan od 45 kvadrata za mladu vlasnicu

Drvo i kamen, grube površine i ogledala, neutralne i ženstvene puderaste nijanse isprepliću se u ovom malom dvosobnom stanu. U njemu nema upečatljivog šika i glamura, ali zato ima vedrine, ženstvenosti i elegancije.

 


Vlasnica Ana obratila se arhitektonskom studiju Lebedeva Project, želeći da se njezin stan u novogradnji pretvori u originalan, udoban i elegantan prostor koji izražava njezino shvaćanje ljepote i pogled na svijet, ispunjen harmonijom i profinjenošću.

FOTO: VITALIJ ŽDANOV

U početku je vlasnica došla dizajnerici Niki Lebedevoj s prijedlogom sjajnih, mesinganih i zrcalnih površina kao dominantnih tekstura, no dizajnerica ju je uvjerila da bi previše refleksije moglo zamoriti oči i učiniti interijer prehladnim. Stoga je dizajnerica izgradila mekši i smireniji koncept uređenja, gdje će biti dovoljno svijetlih tonova, a grafički crni akcenti će im dodati dramatičan učinak. Tu su i super dodaci: prirodne teksture i elegantne štukature.

FOTO: VITALIJ ŽDANOV

Većinu prostora zauzima dnevni boravak u kombinaciji s kuhinjom i blagovaonicom. U dijelu dnevnog boravka kauč privlači svu pažnju. Njegova složena prašnjavo ružičasta nijansa lijepo se otkriva u različitim uvjetima osvjetljenja.

Kuhinja plijeni pažnju svojim mint frontama, a kutak za blagovanje bogati kićeni luster koji svjetluca na sunčevim zrakama.

FOTO: VITALIJ ŽDANOV

Spavaća soba je skrivena iza staklenih kliznih pregrada. Oni prostor čine vizualno prostranijim i svjetlijim, reflektirajući svjetlost s izvezenog prozora na pod koji se nalazi nasuprot.

FOTO: VITALIJ ŽDANOV

Mala spavaća soba odvojena je staklenom kliznom pregradom od ostatka dnevnog prostora: sada ima dovoljno prirodnog svjetla, ali je sačuvana intimna atmosfera u prostoru. Dodatnu dozu privatnosti daju zavjese, koje usto mogu blokirati prejako svjetlo.

FOTO: VITALIJ ŽDANOV

U planiranju rasporeda namještaja, hodnik je preuzeo važnu ulogu vezanu uz sustave za pohranu. Osim toga, dizajnerica je osigurala prostrani ormar u spavaćoj sobi i ormarić za kozmetiku. Kupaonica je ostala na istom mjestu, ali je postala praktičnija, jer se projektom uređenja osmislio prostor za pranje rublja i nevidljivi sustav za pohranu, prikriven drvenim frontama u kojem su sredstva za čišćenje.

 

 

Komentari