Stančić od 16 kvadrata može se pohvaliti zadivljujućim ručno oslikanim muralom

Ovaj netipični studio od svega 16 četvornih metara ručno je oslikao britanski umjetnik John Pascoe, inače operni redatelj i scenograf. Pogledajte kako izgleda mural u interijeru!

 


Interijer od 16 četvornih metara teško je zamisliv za stalni život. No, ako je riječ o studentskom stanu, to je savršena kvadratura za početak samostalnog života. Također, ovako male površine idealne su za apartmane za najam.

Bitno je da imaju sve potrebno – ležaj za spavanje, kuhinju, stol i stolice i kupaonicu te prostor za odlaganje stvari. A ovaj stančić sve to ima.

Foto: Savills

Osim ove posebnosti, koja se odnosi na iznimno malu kvadraturu, stan ih ima još nekoliko: zidovi su ukrašeni muralima, prekrasnim crtežima koji na prvu djeluju kao tapete te se interijer nalazi u staroj viktorijanskoj kući u Londonu, u blizini Clissold Parka.

Netipičan 16m2 potpuno zeleni studio za umjetnika u Londonu ručno je oslikao umjetnik John Pascoe, inače operni redatelj i scenograf. Provodio je po šest sati svaki dan tijekom četiri mjeseca slikajući mural, koji je prisutan na svim zidovima jednosobnog stana.

Foto: Savills

Ovakav mural, koji prikazuje spomenuti park je doista ono što bismo najmanje očekivali u ovakvom stančiću, jer izgleda kao prostorija u nekoj starinskoj kući na engleskom selu, kao i stari kamin iz 1890. Mnogima će on biti stilski vrhunac ovog prekrasnog stana. Vlasnik je kamin izribao do izvornog crnog čelika i istaknuo mnoge zamršene detalje na njemu.

Gledajući ostatak namještaja, ovo je ustvari jednostavan stan, jer je freska sama po sebi dovoljna, kao i starinski kamin.

Foto: Savills

Tu je i mala kupaonica izvan vidokruga glavnog stambenog prostora, koja sadrži tuš kabinu, WC, umivaonik i ormarić za lijekove. Zelena pozadinska maska povezuje se s ostatkom prirodne palete boja.

Komentari