MODERNA OAZA U PLAVOM: elegantan obiteljski stan koji je adpatacijom dobio još jednu sobu

Trosobni obiteljski stan, nastao preinakom tlocrta iz dvosobnog, sjajan je ne samo primjer stvaranja dodatne prostorije u domu, nego i kombiniranja boja i stvaranja topline i ugode. Dominantnoj i smirujućoj, no ipak malo suzdržanoj i načelno hladnoj plavoj dodani su topli akcenti

 


 

Plava je bezvremenski klasik kada su interijeri u pitanju, a noviji trendovi u centar zbivanja su izbacili njezine tamnije nijanse koje su stekle veliki krug obožavatelja. Volite li i vi tamnije nijanse plave i rado biste ih imali u svakoj prostoriji doma, no čini vam se to previše i ne možete si predstaviti kako bi to izgledalo? I zanima vas kako ih kombinirati sa svjetlijim nijansama plave, kao i drugim bojama?

Pronašli smo stan koji će vam biti sjajna inspiracija te vam donosimo njegovo idejno rješenje prema kojemu će vlasnici osmisliti svoj dom. Plava boja ovdje se uglavnom nalazi na zidovima i frontama namještaja, ali i na ukrasnim i uporabnim detaljima.

3D vizualizacija: KM Design Lab

Vlasnici, bračni par s djetetom, svoj su dvosobni stan odlučili pretvoriti u trosobni, a kako su ljubitelji plave angažirali su studio KM Design Lab koji im je napravio projekt 3D vizualizacije prostora u kojem plava vodi glavnu riječ. Pored tamnijih i svjetlijih nijansi plave u stanu je uvelike zastupljena siva koja je prostoru dala eleganciju.

Iako je spoj sive i plave i više nego poželjan u interijeru, naročito ako im dodate crne akcente, trebalo je, po želji vlasnika, unijeti toplu atmosferu doma.

3D vizualizacija: KM Design Lab

Dizajneri su se odlučili na naglaske u toplim bež, narančastim i smeđim nijansama prisutnima na rasvjeti od ratana, ukrasnim jastucima, podnim oblogama, ormarima, tapetama. Sve je zaokruženo elegantnim naglascima u uzorku mramora i zlatnim premazima na metalu te modernim i funkcionalnim dizajnom namještaja.

3D vizualizacija: KM Design Lab

Stan odlikuje i savršeno isplaniran svaki centimetar prostora, što je razumljivo budući da je riječ o dvosobnom stanu koji je pretvoren u trosobni. Kuhinja i blagovaonica činile su jednu prostoriju, a odmah do njih se nalazio dnevni boravak.

Srušen je zid između ove dvije prostorije te je na mjestu boravka (umanjenom za nekoliko kvadrata na račun novog boravka) nastala spavaća soba za roditelje jer su oni svoju dosadašnju pretvorili u dječju.

 

3D vizualizacija: KM Design Lab

Spavaonica je odijeljena od dnevne zone kliznim vratima od mutnoga stakla, kako bi se privatnost mogla dozirati po potrebi. Ostatak spojenog prostora postao je dnevna zona s boravkom, šankom koji ima ulogu blagovaonice te kuhinja.

 

3D vizualizacija: KM Design Lab
Komentari