Ovaj mali šarmantni dom na kotačima ima sve potrebno za život

Noviji modeli kamp kućica oduševljavaju ne samo svojom praktičnošću i stilom nego i ekološkim principima. Predstavljamo vam jednu takvu modernu kamp prikolicu, projekt tvrtke Tru Form Tiny.

 


Suvremene kamp kućice postale su trend u stanovanju – sve je veći broj onih koji ih koriste kao stalno mjesto boravka. To im omogućuje da vrlo povoljno imaju svoj dom, da smanje troškove održavanja i čišćenja, ali i da žive spontanije i podalje od gradske buke, a više u skladu s prirodom te da nemaju osjećaj da su vezani za samo jedno mjesto. Kamp kućica odgovor je doista na mnoge želje i potrebe suvremenog čovjeka.

I mi želimo baš takvu: preslatka montažna moderna kućica

Foto: Tru Form Tiny

Sve je stalo u 18 kvadrata

Kamp kućica koju je osmislila američka tvrtka Tru Form Tiny mogla bi zbog svojih karakteristika biti upravo odgovor na to. U svega 18 kvadratnih metara prostora smješten je mali dom na kotačima u kojem mogu živjeti dvije osobe. Kotači i kuka joj omogućavaju da se zakači na automobil i tako bude mobilna i da ju premještate s jedne lokacije na drugu.

Foto: Tru Form Tiny

Posebnost kućice je i ekološki koncept gradnje koju je čini samoodrživom. Grijanje i topla vodu osigurani su solarnim panelima koji se nalaze na krovu kućice, tako da se u njoj može boraviti tijekom cijele godine, bez dodatnih troškova. Veliki vanjski otvori unose dovoljnu količinu prirodne svjetlosti u prostor, te zbog toga kamp kućica izgleda veća nego što jest.

Foto: Tru Form Tiny

Funkcionalan dizajn

Dizajn kućice posve je funkcionalan a istovremeno obiluje dobrim stilom i ugodnom, modernom atmosferom. Spavaći dio nalazi se na galeriji do koje se ide ljestvama. S jedne strane kućice nalazi se mali kutak za opuštanje, koji može biti i ležaj kada domaćini imaju goste, a drugi je rezerviran za malu kupaonicu i ostavu. Centralni dio ove kompaktne kamp kućice zauzima kuhinja sa stolićem za blagovanje i sofa za popodnevni i večernji odmor.

 

Foto: Tru Form Tiny
Komentari