Dvosobni stan od 58 m2: kad su kuhinja, boravak i spavaća soba otvoreni prostor

Dizajnerica Evgenija Matvienko uredila je interijer ua za mladu i energičnu djevojku. Sjene svijetlog drva i prigušeni sivi tonovi u kombinaciji s osnažujućim zelenim akcentima i živahnom vegetacijom stvaraju atmosferu pješčanog otoka u središtu ruske metropole

 

 

Vodimo vas u moskovsku novogradnju, ugodan i prostran dvosobni stan, dom mlade djevojke koja je za uređenje angažirala dizajnericu Evgeniju Matvienko. Cilj je, ističe dizajnerica, bio kreirati funkcionalan interijer koji se lako može transformirati. No, to je bio samo jedan od zahtjeva investitorice.

“Kada sam prvi put prešla prag ovog stana, ugledala sam prostor okupan svjetlošću i zelenilom koji su ulazili u stan preko velikih otvora. Stoga sam htjela zadržati upravo te elemente i taj osjećaj prozračnosti. Za to su bile potrebne određene intervencije u prostoru. Moja verzija uređenja sugerirala je spajanje dnevne i spavaće sobe koje bi se po potrebi mogle odijeliti sklopivom staklenom stijenom te povezanost s kuhinjom koja bi se zbog svoje male kvadrature proširila na lođu. Vlasnica je bila ispočetka sumnjičava prema mojoj ideji, ali pristala je i sada je sretna zbog te svoje odluke”, opisuje dizajnerica.

Pored dnevne i spavaće zone, interijer  jezgre u stanu, koja uključuje WC za goste, glavnu kupaonicu i garderobu koja je ustvari zid koji dijeli spavaću sobu od kuhinje. Dizajnerica je u potpunosti isključila hodnik iz interijera i predložila da zonu spavaće sobe odijeli od spavaće prozirnom kliznom pregradom, a od kuhinje garderobnim ormarima.

Središte dnevne sobe je kutna garnitura u trendi zelenom baršunu. U kombinaciji s velikim zelenim biljkama stvara atmosferu ljeta u kući čak i zimi. U kuhinji je bilo važno ne zatvoriti prozorski prozor koji gleda na rijeku, pa smo isključili tamne zavjese, a duž zida ispod prozora ugrađena je klupa gdje se vlasnica može opustiti gledajući predivan krajolik. Isti takav pogled nudi i kuhinjski šank okrenut prema prozorima.

U glavnoj kupaonici je odabrana kontrastna kombinacija porculanskih pločica s uzorkom drva te mramora, dok je za gostinjski toalet odabrana kombinacija pločica s uzorkom drveta i betona.

 

Izvor: Elledecoration.ru

 

 

 

Komentari