NAŠ NOVI PROJEKT: moderan i ugodan dom koji voli moderne materijale i ogledala

Obiteljska kuća u nizu uređenjem koje potpisuje studio Mirjana Mikulec interijeri u potpunosti je prilagođen željama, potrebama i životnom stilu vlasnika – bračnog para s dvoje djece

 

 

Mirjana Mikulec interijeri potpisuju idejni projekt uređenja kuće u nizu, budućeg doma četveročlane obitelji koju čini bračni par s dvoje djece, djevojčicom i dječakom. Kuća se proteže na tri etaže, a dizajnersko rješenje obuhvatilo je prizemlje i prvi kat, odnosno socijalnu i privatnu zonu. Iz suterenskog dijela kuće do prizemlja vodi stubište koje je također obuhvaćeno projektom, kao i drugo stubište koje spaja prizemlje s prvom etažom na kojoj su spavaonice te radna soba koja je ujedno i gostinjska.

 

Prizemlje se sastoji od prostrane dnevne zone koju čine kuhinja, blagovaonica te dnevni boravak te gostinjski WC, a na katu su roditeljska spavaća soba te dvije dječje i gostinjska. Kako je riječ o novogradnji, vlasnici su odlučili da neće mijenjati raspored, no imali su neke zahtjeve koji se tiču uređenja, prije svega na odabir boja i materijala. Vlasnici su htjeli da dom bude ispunjen neutralnim bojama, a naročito su im se svidjele tamne nijanse sive te smeđa. Također, htjeli su smirujući, jednostavan i moderni ugođaj, a od materijala im se naročito svidio uzorak mramora i betona te ogledalo kao fronte na ormarima.

Rasvjeta je bila vrlo bitna vlasnicima te su željeli da se njoj posveti velika pažnja. Rasvjeta je prijedlogom uređenja apostrofirana kao jak stilski akcent. Stoga jedino što je mijenjano u interijeru jest mali dio spuštenog stropa, uz rub zida koji dijeli boravak od stubišta. U njega je ugrađena osnovna rasvjeta čija je osnovna funkcija dobro osvjetljavanje prostora, a kada je izvan upotrebe da bude što manje primjetna. Ambijentalnom rasvjetom stvarala se željena atmosfera.

Namještaj bi se, prema idejnom rješenju, trebao raditi po mjeri – od kuhinje, blagovaonskog stola i onog u boravku, tv jedinice, garderobnih ormara, komoda i namještaja u dječjim sobama pa sve od ormarića u kupaonicama. Za podne obloge je odabrana keramika u kupaonicama, a u ostatku interijera svijetli parket kako bi ono što je u prostorijama više došlo do izražaja.

Komentari