SAMO OPUŠTENO: igra bojama i stilovima stvorila je prekrasan, eklektičan dom

Adaptacija prostranog stana od 100 četvornih metara u Sao Paolo rezultirala je zanimljivom igrom boja i različitih stilova. Upravo ove komponente dale su interijeru posebnost i lepršavost


Stan je renoviran 2015. godine, a neutralnu i svijetlu bazu arhitektonski je tim, RSRG Arquitetos vješto “razbio” korištenjem upadljivih boja, detalja i ukrasa sa svih dijelova svijeta, te pomnim odabirom biljaka.

Nedovršeni zidovi, vidljiva opeka i betonski stupovi u ovom stanu površine oko 100 kvadrata daju industrijski prizvuk. Igra bojama i boljem kao dekorativnim elementom stvara neobičan, ali vrlo udoban ambijent.

Foto: RSRG Arquitetos

Eklektičan stil podrazumijeva igru i spajanje nespojivih komada namještaja i dekoracije iz potpuno različitih vremenskih perioda. Takva vješta kombinacija prisutna je i u ovom stanu – iako je dio namještaja poput komode ili trosjeda i pomoćnog stolića nov, stolci i stol govore o nekim starijim vremenima.

Foto: RSRG Arquitetos

Većina je vrata u stanu zamijenjena starima pa tako i ona u ovom slučaju igraju važnu ulogu u stvaranju atmosfere i konačnog dojma interijera.

Komentari