Kuća za odmor pokraj Pule: vlasnica Daniela odabrala je tapete za najjači stilski adut

Vodimo vas u kuću za odmor u mjestu Rakalj, udaljenom 20-ak kilometara od Pule koju je naša čitateljica Daniela sama uredila i namijenila za povremeni najam. Vjerujemo da će goste oduševiti neposredna blizina mora, tišina prirode, ali i interijer u kojem glavnu riječ vode tapete naše poznate umjetnice

 

 

Znali smo da akademska slikarica Mirna Sišul ima puno obožavatelja, i sami spadamo među njih, ali nismo do sada naišli na nekoga tko je svoj dom uredio inspiriran prije svega njezinim tapetama. Poznata riječka umjetnica koja redovito izlaže svoje proizvode – slike, kišobrane, torbe, tapete… na Bazaru u sklopu našega InDizajn sajma bila je najveća inspiracija prilikom uređenja jednog doma u Istri. Čitateljica Daniela otkrila nam je kako su tapete koje Mirna Sišul radi prema svojim slikama i ilustracijama bila polazna točka za uređenje i kupovinu namještaja i detalja u kući za odmor nadomak Pule.

 

Foto: Privatni album

 

“Kada sam prvi puta vidjela radove Mirne Sišul oduševile su me boje i tematika. Moje otkriće ove riječke slikarice poklopilo se taman s izgradnjom kuće namijenjene za najam pa sam odlučila koristiti njezine tapete“, objašnjava vlasnica Daniela svoju ljubav prema tapetama prekrasnih motiva, vrlo često nadopunjene duhovitim i inspirativnim natpisima. Tako je svaka prostorija kuće, zasnovana na neutralnim nijansama sive i crne – dnevna zona te tri spavaće sobe postala posebna zbog tapeta i svaka priča svoju priču. Dekori u prostorijama povezani su bojama s motivima na tapetama tako da je cijela priča stilski usklađena.

Foto: Privatni album

“Htjela sam da namještaj bude u neutralnim bojama, a da s detaljima podignem prostor odnosno da detalji budu u jakim bojama jer ja ipak volim boje”, ističe Daniela koja se sama pobrinula za kompletno uređenje, a od pomoći joj je bila i prijateljica koja ima salon namještaja. Najviše su joj pomogli njezini savjeti koje komade odabrati kako bi namještaj doista bio funkcionalan.

Osim u prijateljičinom salonu namještaja u Puli, Daniela je dio pokućstva nabavila u Italiji. Dodatni adut ove kuće za odmor je i atraktivan eksterijer koji ima i bazen. Okružen zelenilom, nudi i potpunu privatnost, što je gostima neizmjerno bitno.

 

 

Komentari